?

Parkeergarages ziekenhuis Noord-Brabant

De parkeergarages zijn nu weer veilig en visueel aantrekkelijk
Meer weten?

Parkeergarages ziekenhuis Noord-Brabant

Voor de renovatie van twee parkeergarages van een ziekenhuis in Noord-Brabant, heeft Triflex producten en systemen geleverd. Nu kunnen de parkeergarages weer jaren mee.
Locatie
Noord-Brabant
Oplevering
2018 en 2020
Segment
Parkeren, zorginstellingen
Applicateur
Interparking en BBCBouwmanagement

Projectomschrijving

Voor twee renovaties van een ziekenhuis in Nood-Brabant heeft Triflex producten geleverd. In 2018 ging het om een commerciële bezoekersparkeergarage en in 2020 om de renovatie van de personeelsgarage van het ziekenhuis.

De bezoekersgarage is in het verleden deels afgewerkt met een EP afwerking en deels met een PU afwerking. Deze was aan vervanging toe, vandaar dat het ziekenhuis Triflex om advies vroeg om tot een duurzame oplossing te komen die langer mee zou gaan dan de vorige afwerking. Triflex zette factoren die belangrijk zijn voor de parkeergarage op een rij en kwam met een advies voor het ziekenhuis.

1/1

Het advies

Het bovenste dek van de garage ziet veel zon en UV-straling. Daarnaast beschikt het dek over een warmte-koude werking. Deze factoren hebben een zeer grote impact op de te gebruiken basishars. Daarnaast was er ook een hydrolyse belasting door stilstaand water, zowel in de goten als op het parkeerdek. De eigenschappen van PMMA maken daarin een zeer groot verschil in vergelijking met een EP of PU. Triflex weet als geen ander wat deze verschillen zijn, omdat wij als fabrikant zowel EP, PU als PMMA harsen maken en leveren. Een Triflex PMMA hars heeft een levensduur van meer dan 25 jaar en was daarom dé oplossing voor de parkeergarage van het Brabantse ziekenhuis. Dit is te maatstaven in een zeer groot referentiekader van vergelijkbare parkeerprojecten van 10 jaar en ouder.

Een Triflex PMMA hars heeft een levensduur van meer dan 25 jaar en was daarom dé oplossing voor de parkeergarage van het Brabantse ziekenhuis.


Door het gebruik van Triflex’ producten is het gewenste resultaat behaald voor de commerciële bezoekersgarage. Na dit succes is ook de personeelsgarage van het Brabantse ziekenhuis aangepakt, deze kunnen weer jaren mee!