Ondoordringbare afdichting op daken

Daken staan in de zomer en winter bloot aan het weer en tal van andere invloeden. Zeker industriële daken zijn onderhevig aan mechanische- , thermische- en chemische invloeden. Cruciale factoren zijn aansluitingen, hoeken, doorvoeren en andere, vaak complexe detailleringen. De daksystemen van Triflex geven elk oppervlak en ieder dakdetail een ondoordringbare afdichting. Zo voorkomt u lekkage en kostbare waterschade. Door de lange levensduur van de van onze vloeibare dakbedekking- minimaal 25 jaar - kiest u voor permanente zekerheid van topkwaliteit.

Waterdicht glazen dak van Het Sieraad in Amsterdam
1/5
daken en dakdetails triflex
2/5
groendak door Triflex
3/5
daken en dakdetails triflex
4/5
daken en dakdetails
5/5

Veiligheid verhogen

De Triflex daksystemen worden koud aangebracht. Brandgevaarlijke situaties kunnen tijdens de applicatie dus niet ontstaan. Als u een veilige situatie wilt creëren voor mensen die op het dak moeten werken, biedt Triflex vloeibare dakafdichting met een antislip afwerking.

Lekkage voorkomen met Triflex

Lekkage in het dak is geen pretje. Reparatie brengt veel werk met zich mee. Daarom is voorkomen beter dan genezen.

Bepaalde membranen zijn slechts gedeeltelijk bevestigd aan de ondergrond. Wanneer er door slijtage of het verkeerd afdichten van de laag, geen goede afsluiting ontstaat, kan water zich ophopen en verplaatsen en zal er uiteindelijk lekkage ontstaan. Het is dan lastig om uit te zoeken waar het lek zit. De gehele dakbedekking zal in zo'n geval moeten worden verwijderd om de lekkage op het dak op te sporen.

In tegenstelling tot andere membranen zijn de afdichtingssystemen van Triflex volledig naadloos en omsluiten het hele dak. Lekkages krijgen hierdoor weinig kans. Als er dan toch lekkage ontstaat, is deze makkelijk te vinden en te op te sporen. Weten hoe? Bekijk hier de video. 

Absolute ontwerpvrijheid

Heeft u een uitdagend ontwerp voor een dak? Triflex belooft een vloeibare dakafdichting voor ieder ontwerp. De daksystemen worden in meerdere lagen vloeibaar aangebracht. De ondergrond wordt omsloten en het Triflex systeem fungeert op deze manier als een tweede huid. Dankzij die flexibiliteit zijn de daksystemen toepasbaar op elke dakvorm en zeer geschikt voor de realisatie van buitengewone daken.

Uiteenlopende combinaties

Verreweg de meeste ondergronden en materialen zijn te combineren met onze daksystemen. Speciaal voor de vloeibare dakafdichting van metalen daken, hebben we een aparte product range ontwikkeld. Een vloeibare dakafdichting van Triflex leent zich op haar beurt uitstekend voor de realisatie van groendaken.

Samenwerking

In elke fase van het project denkt en werkt Triflex graag samen met opdrachtgever en betrokken partijen. Erkende applicateurs dragen zorg voor de juiste afdichting van details, grote oppervlakken en voor specialistisch werk.  

Download een van onze brochures of onze whitepaper gekleurde daken voor meer informatie. Of neem contact met ons op via +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl

Gerealiseerde oplossingen