Technische goedkeuringen

Technische goedkeuringen

De kennis en ervaring die Triflex in de afgelopen 30 jaar heeft verzameld waarborgt de hoge kwaliteitsstandaard van onze producten en diensten.

Wat biedt Triflex

Om nog beter tegemoet te komen aan het vertrouwen van de klanten bieden wij:

 • Een TÜV-gecertificeerd kwaliteitsmanagement
 • Uitgebreide proeven en testfasen, voordat een systeem op de markt komt
 • Zonder uitzondering opgeleide en door Triflex erkende applicateurs
 • Vervaardiging van materialen volgens DIN en ISO 9001
 • Een doorlopende kwaliteitscontrole tijdens de productie, inclusief controle door derden, zoals MPA, BBA, UL en FM
 • Europees technische goedkeuring met de hoogste classificering volgens ETAG 005    
 • Goedkeuringen voor afdichtingsystemen 

ETAG 005 CE markering

Europees Technische goedkeuringen (ETA) voor bouwproducten zijn ontwerprichtlijnen voor de vrije verkoop van bouwproducten in Europese landen, gelijkwaardig aan de harmonisering van Europese normen (NEN). Deze richtlijn geeft aan dat producten aan verschillende criteria moeten voldoen op het gebied van geografische en klimaatniveaus. Dit houdt in dat leveranciers - die materialen leveren binnen de verschillende Europese landen - op korte termijn alleen nog producten mogen leveren die voorzien zijn van het CE-markeringsembleem. De ETAG 005 bevat gespecificeerde klassen voor het gebruik van vloeibare afdichtingsystemen die worden beoordeeld  op duurzaamheid, sterkte en brandwerendheid. Triflex afdichtingssystemen voldoen aan de hoogste standaard die in alle afzonderlijke klassen, volgens de ETAG 005, geëist kunnen worden:

 • Verwachte levensduur volgens categorie W3 (=25 jaar)
 • Temperatuurinvloed laag categorie TL4 (= -30ºC)
 • Temperatuurinvloed hoog categorie TH4 (= +90ºC)
 • Begaanbaarheid categorie P4 (= bijzondere klasse, daktuinen beloopbaar, etc.)

De Triflex ProTect, ProTerra en ProDetail systemen hebben de Europese Technische Goedkeuring ETA verkregen op 14-08-2003 onder ETA nr. 03/0020.

Kwaliteit

Om aan alle gestelde kwaliteitseisen te voldoen, heeft Triflex een aantal afdichtings- en beschermingssystemen ontwikkeld op basis van vloeibare kunststofharsen die geschikt zijn voor nagenoeg iedere ondergrond. De toepassing van dit materiaal garandeert extra veiligheid bij het verwerken, doordat geen gebruik hoeft te worden gemaakt van open vuur. Alle door Triflex geleverde materialen worden geproduceerd volgens de ISO-9001 norm: een procesmodel voor kwaliteitsmanagement. Ook alle productiefaciliteiten voldoen aan de ISO 14001 milieueisen.

Filosofie

Triflex biedt lange termijnoplossingen voor ieder oppervlak. Door jarenlange ervaring weten wij als geen ander welke eisen worden gesteld aan waterafdichtings-, oppervlakte-, en beschermingssystemen. Daarom biedt Triflex alleen hoogwaardige technologische oplossingen. Als gerenommeerd specialist, bieden wij onze klanten alleen de beste service. Wij bieden de oplossingen. Zekerheid tot in detail.

Kwaliteitsbewaking

De Triflex systemen worden uitsluitend aangebracht door gecertificeerde applicateurs. De kwaliteit van onze oplossingen is in hoge mate afhankelijk van de applicatie. Daarom besteden we veel aandacht aan de opleiding van onze verwerkers.

Heeft u een uitdaging of een vraag? Bel ons gerust op +038 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We adviseren u graag.