Platte en licht hellende daken

Platte dakoppervlakken zijn vaak eenvoudige bouwconstructies, maar door mechanische- , thermische- en chemische invloeden van buitenaf worden hoge eisen gesteld aan de afdichting van platte daken. Op platte daken zijn er veel details die afgedicht moeten worden. Zo kunnen er lichtkoepels, verwarmingsbuizen etc. staan die, indien niet goed afgedicht, de waterdichtheid van een dak in gevaar brengen. De vaak eenvoudige onderliggende constructie van deze daken staat bloot aan tal van invloeden, zoals temperatuurverschillen, lopen op het dak, chemicaliën en wortelgroei. Voor het afdichten van (details op) platte daken is Triflex ProTect de oplossing, dit biedt op elk vlak duurzame zekerheid.

daken en dakdetails triflex

Problemen voorkomen

Veelvoorkomende problemen bij daken zijn scheurvorming door beweging in de onderliggende constructie, lekkage door toepassing van ondeugdelijke materialen, krimp- en plooivorming en aantasting door chemicaliën. Het Triflex ProTect systeem helpt u deze problemen te voorkomen, of het nu gaat om bijzondere dakvormen, chemische resistentie vanwege de industriële omgeving, een groenbedekking, nieuwbouw of renovatie.

Lekkage voorkomen met Triflex

Lekkage in het dak is geen pretje. Reparatie brengt veel werk met zich mee. Daarom is voorkomen beter dan genezen.

Bepaalde membranen zijn slechts gedeeltelijk bevestigd aan de ondergrond. Wanneer er door slijtage of het verkeerd afdichten van de laag, geen goede afsluiting ontstaat, kan water zich ophopen en verplaatsen en zal er uiteindelijk lekkage ontstaan. Het is dan lastig om uit te zoeken waar het lek zit. De gehele dakbedekking zal in zo'n geval moeten worden verwijderd om de lekkage op te sporen.

In tegenstelling tot andere membranen zijn de afdichtingssystemen van Triflex volledig naadloos en omsluiten het hele dak. Lekkages krijgen hierdoor weinig kans. Als er dan toch lekkage ontstaat, is deze makkelijk te vinden en te verhelpen. Weten hoe? Bekijk hier de video. 

ProTect systeem door triflex

De voordelen

Triflex ProTect is een over het gehele oppervlak volledig gewapend, scheuroverbruggend, vloeibaar en naadloos afdichtingssysteem voor zowel nieuwbouw als voor renovatie. Het systeem is toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond. Het systeem is geschikt voor het afdichten van platte en hellende daken en bij uitstek geschikt als afdichting op industriële daken. Het systeem is goed hydrolyse- en chemicaliënbestendig en uitstekend bestand tegen worteldoorgroei.

Triflex ProTect systeem

Dakoppervlak De Evenaar

In 1985 werd De Evenaar in Rotterdam geopend. Het verzorgingshuis dankt zijn naam aan de straat “Evenaar” die dwars door de wijk Oosterflank loopt. Het complex telt 123 verzorgingsplaatsen, 75 servicewoningen en 12 woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Op het dak staan dan ook vele installaties om het complex van alle gemakken te voorzien. Dit brengt echter ook veel onderhoud met zich mee en dat is vaak niet de eerste prioriteit bij een verzorgingshuis. Een langdurige waterafdichting, een onderhoudsarm en een probleemloos dak zijn dus van essentieel belang. Door achterstallig onderhoud was hier allang geen sprake meer van. Er moest dus een oplossing komen.

dak en dakdetail triflex
Lees meer

Wilt u weten of uw dak met onze producten kan worden afgedicht?

Bel ons gerust op +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.