?

Platte en licht hellende daken

Platte dakoppervlakken zijn vaak eenvoudige bouwconstructies, maar door mechanische- , thermische- en chemische invloeden van buitenaf worden hoge eisen gesteld aan de afdichting van platte daken. Op platte daken zijn er veel details die afgedicht moeten worden. Zo kunnen er lichtkoepels, verwarmingsbuizen etc. staan die, indien niet goed afgedicht, de waterdichtheid van een dak in gevaar brengen. De vaak eenvoudige onderliggende constructie van deze daken staat bloot aan tal van invloeden, zoals temperatuurverschillen, lopen op het dak, chemicaliën en wortelgroei. Voor het afdichten van platte daken is Triflex ProTect de oplossing, dit biedt op elk vlak duurzame zekerheid.

daken en dakdetails triflex

Problemen voorkomen

Veelvoorkomende problemen bij daken zijn scheurvorming door beweging in de onderliggende constructie, lekkage door toepassing van ondeugdelijke materialen, krimp- en plooivorming en aantasting door chemicaliën. Het Triflex ProTect systeem helpt u deze problemen te voorkomen, of het nu gaat om bijzondere dakvormen, chemische resistentie vanwege de industriële omgeving, een groenbedekking, nieuwbouw of renovatie.

ProTect systeem door triflex

De voordelen

Triflex ProTect is een over het gehele oppervlak volledig gewapend, scheuroverbruggend, vloeibaar en naadloos afdichtingssysteem voor zowel nieuwbouw als voor renovatie. Het systeem is toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond. Het systeem is geschikt voor het afdichten van platte en hellende daken en bij uitstek geschikt als afdichting op industriële daken. Het systeem is goed hydrolyse- en chemicaliënbestendig en uitstekend bestand tegen worteldoorgroei.

Triflex ProTect systeem

Dakoppervlak De Evenaar

In 1985 werd De Evenaar in Rotterdam geopend. Het verzorgingshuis dankt zijn naam aan de straat “Evenaar” die dwars door de wijk Oosterflank loopt. Het complex telt 123 verzorgingsplaatsen, 75 servicewoningen en 12 woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Op het dak staan dan ook vele installaties om het complex van alle gemakken te voorzien. Dit brengt echter ook veel onderhoud met zich mee en dat is vaak niet de eerste prioriteit bij een verzorgingshuis. Een langdurige waterafdichting, een onderhoudsarm en een probleemloos dak zijn dus van essentieel belang. Door achterstallig onderhoud was hier allang geen sprake meer van. Er moest dus een oplossing komen.

dak en dakdetail triflex
Lees meer

Wilt u weten of uw dak met onze producten kan worden afgedicht?

Bel ons gerust op +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.