Architecten

Architecten

Inspireren en geïnspireerd worden
Meer weten?

Architecten

Triflex' systemen geven de architect ongekende ontwerpvrijheid. De vloeibare kunststoffen volgen elke vorm en hechten aan vrijwel iedere ondergrond. Daken, galerijen, balkons, entrees, trappen, parkeergarages en noem maar op; de talrijke kleuren en afwerkingen van Triflex verhogen de esthetische waarde van elk ontwerp.

vormen met triflex

Vormen in functie

De vormentaal is een belangrijk onderdeel van de identiteit van een gebouw. Ontwerpen zonder concessies. Dat maken de vloeibare kunststof systemen van Triflex mogelijk. De systemen worden in meerdere lagen vloeibaar en koud aangebracht. De ondergrond wordt omsloten. Als een tweede huid, die beschermt tot in de kleinste details. Naadloos en scheuroverbruggend. Flexibel en toepasbaar voor elke vorm.

kleur vloer triflex

Spreken met kleur

Kleuren brengen sfeer, geven karakter en benadrukken de architectuur van een gebouw. Met de producten van Triflex heeft u als architect ongekende ontwerpmogelijkheden, want ze zijn in iedere kleur te mengen. De 52 kleuren in onze kleurenkaart zijn speciale Triflex kleuren. In principe zijn alle RAL-kleuren te maken en andere kleuren (NCS/Pantone) op aanvraag. Laat uw fantasie dus de vrije loop.

Materialen in functie

Materialen in functie

Hout, steen, kunststof, metaal, glas, textiel; de grote variatie aan materialen brengt leven in de architectuur. Elk materiaal vertegenwoordigt een eigen energie. De vloeibare kunststoffen van Triflex hechten op bijna ieder materiaal als ondergrond. De systemen van Triflex bestaan uit bestanddelen die naadloos waterdicht zijn na uitharding. Ofwel door chemische vernetting of door luchtdroging. Dankzij uitgebreide materiaalkennis weten onze adviseurs wat nodig is bij welk materiaal. En is de situatie nieuw? Dan doen we een hechtproef.

structuur triflex

Structuren

Naast vele kleuren biedt Triflex verschillende afwerkingen. Zo stemt u uw vloeren optimaal af op de bouw- of woonstijl. Soms is voor de veiligheid een antislipstructuur gewenst. In andere gevallen moet een oppervlak vooral eenvoudig schoon zijn te maken en is er voorkeur voor een gladde afwerking. Afhankelijk van het oppervlak heeft Triflex passende oplossingen. Soms functioneel: een grove instrooikorrel voor een hellingbaan bijvoorbeeld. Soms esthetisch: gekleurd kwartszand, of Triflex Colour Mix of Triflex Stone Design voor de woningbouw. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Innovatie: Icoon Afsluitdijk

De met de hand gebouwde dijk, gerealiseerd in 1932, is een unieke plek in de wereld. Na 85 jaar intensief gebruik is het nu tijd voor een grootschalige renovatie. Met Icoon Afsluitdijk levert ontwerper Daan Roosegaarde, in opdracht van de Nederlandse overheid, een bijdrage aan het versterken van de iconische waarde van de Afsluitdijk. 

De nieuwe futuristische entree van de Afsluitdijk Lichtpoort brengt de 60 monumentale heftorens uit 1932 terug tot de essentie. De gebouwen zijn volledig gerestaureerd. In de avond wordt het originele ontwerp in een nieuw licht gezet door de koplampen van auto’s. Het licht van de koplampen wordt gereflecteerd door kleine prisma’s waardoor de kenmerkende contouren van de gebouwen oplichten. Als er geen auto’s rijden lichten de gebouwen niet op. Deze manier van licht gebruiken verbruikt geen stroom en geeft geen lichtvervuiling.

Om met het concept Lichtpoort van de sluisgebouwen een spectaculaire entree te maken, werkte Studio Roosegaarde samen met TTB, een samenwerkingsverband met onder meer Triflex. 

Icoon triflex lichtgevend
Lees hier de volledige referentie
Xchange Magazine

Xchange ideas

Triflex heeft een inspiratie magazine ontwikkeld speciaal voor architecten! Nieuwe ideeën opdoen en bijzondere toepassingen ontdekken. Met het Triflex Xchange Magazine worden architecten verrast met de mogelijkheden die de systemen van Triflex bieden. In vormen, kleuren, materialen, markeringen, licht en structuren. 

Emy Kok, architectenadviseur bij Triflex, treedt op als kennispartner bij de uitdagingen van de architect. Door advies te geven over de vele ontwerpmogelijkheden en door onmisbare elementen voor het uiteindelijke ontwerp te onderzoeken; lichtinval, beleving, duurzaamheid en hoe kleur invloed heeft op de aanblik op de architectonische aspecten en ontwerpen van de architect met de systemen van Triflex.

'Boven alles wil ik graag een rol spelen bij het tastbare en zichtbare resultaat dat de architect aan de klant gaat opleveren. Als sparringspartner de verbinding maken tussen het plan van de architect en de innovatieve vakkennis van ons bedrijf.'

- Emy Kok, architectenadviseur Triflex -

Na het succes van het inspiratie magazine, is besloten om van Xchange Ideas een eigen platform te maken. XChange Ideas neemt de architect mee door verschillende thema’s, projecten, inspiratie, casestudy’s en toepassingen om zo inspiratie te bieden voor diverse projecten. Neem een kijkje en laat u uitdagen en inspireren! 

Naar de Xchange Ideas website

Wilt u ook geïnspireerd worden of heeft u behoefte aan advies over de optimale inzet van Triflex’ systemen? Maak dan via onderstaand formulier een afspraak met onze architectenadviseur.

Maak een afspraak