Toegangsweg Cascadecomplex

De kleur blijft nog jaren zo blauw als water
Meer weten?

Toegangsweg Cascadecomplex

Het Cascadecomplex is voorzien van een ondergrondse parkeergarage. De toegangsweg tot de garage vertoonde als gevolg van scheurvorming, veel onthechting in de toplaag. Daarnaast werd de afwerking te glad. Triflex zorgde voor een duurzame, slijtvaste en kleurvaste oplossing.
Locatie
Groningen
Oplevering
juni 2015
Segment
Parkeren, Infra, Wegmarkeringen
Applicateur
Viamark BV

Projectomschrijving

Het Cascadecomplex is een multifunctioneel centrum in Groningen. Het biedt ruimte voor wonen, werken en parkeren. Een imposant en gezichtsbepalend gebouw in een u-vorm ten oosten van het centraal station. Het gebouw is onderdeel van de zogenaamde Verbindingskanaalzone en kwam in 2000 gereed.

Het complex is voorzien van een ondergrondse parkeergarage. De toegangsweg tot de garage vertoonde als gevolg van scheurvorming, veel onthechting in de toplaag. Daarnaast werd de afwerking te glad.

De toegangsweg werd in het verleden meermaals hersteld zonder het gewenste resultaat. Aan Triflex de vraag een inspectie te doen en advies uit te brengen. Naast duurzaamheid en slijtvastheid was er nog een belangrijke wens: kleurvastheid. In juni ging Triflex in samenwerking met applicateur Viamark van start.

Het Cascadecomplex dankt zijn naam aan het terrein tussen de kantoren. Dat is aflopend aangelegd. Als een waterval waarbij het water trapsgewijs van de rotsen rolt. De bestrating op het niveau van de kantoren is in verschillende kleuren aangelegd. Het ademt de sfeer van een bruisend plein rond een waterval. Om het verhaal consequent te vertellen diende ook de toegangsweg tot de garage water te verbeelden.

De asfalt onderlaag werd voorzien van Preco Cryl Kaltplastik SP 3K. Een drie componenten massa op basis van Polymethylmethacrylaat. Voorzien van een middelfijne korrel met als resultaat een egaal gestructureerd oppervlak wat zorgt voor voldoende grip. En de kleur? Die is nog jaren blauw als water.

Gerelateerde referenties