Metamorfose voor parkeergarage Doevenkamp

Ondergrondse parkeergarage de Doevenkamp in Assen leed aan betonschade en lekkages. De gemeente Assen besloot dat het tijd was voor een renovatie die de parkeergarage zou omtoveren tot een veilige parkeergarage met een passende uitstraling, die weer jaren mee zou gaan. Om dit te realiseren, werden er producten en systemen van Triflex toegepast.
Locatie
Assen
Oplevering
maart 2022
Segment
Parkeren
Applicateur
Kreeft Beton en Injectietechnieken

De uitdaging

De parkeergarage leed aan betonschade en lekkages. De uitdaging in het renoveren, was het verbeteren van de kwaliteit en de scheurgevoelige ondergrond. Gelukkig heeft Triflex speciale systemen voor dit soort projecten ontwikkeld.

De oplossing

Vanwege de kwaliteit en de scheurgevoeligheid van de ondergrond van parkeervloer -1, is er gekozen om hier het duurzame gietvloersysteem Triflex CPS-I+ toe te passen. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor parkeergarages met een grote mechanische belasting. Voor de parkeervloer op -2 is er gekozen voor het antislipsysteem Triflex CPS-C+. Dit antislipsysteem is ontwikkeld om parkeergarages te voorzien van de juiste sfeer en een duidelijke routing.

Het proces

Applicateur Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken heeft de parkeergarage een metamorfose gegeven. Na het herstellen van de betonschade is de vloer klaargemaakt voor bewerking en voorzien van een primer. Hier bovenop kwamen de betreffende systemen. Er traden geen complicaties op tijdens dit project.

Het resultaat

Na de metamorfose is de parkeergarage haast niet meer te herkennen. Er is een passende uitstraling en sfeer gerealiseerd en de parkeergarage kan nu weer jarenlang mee. Opdrachtgever Gemeente Assen is dan ook erg tevreden over het eindresultaat.
 

Parkeergarage zonder Triflex afwerking
1/4
Parkeervlakken afgewerkt met Triflex
2/4
Parkeergarage afgewerkt met Triflex
3/4
Parkeergarage afgewerkt met Triflex
4/4