Parkeervoorziening esthetisch en duurzaam beschermd

Kleurrijke parkeervoorziening met een eigen identiteit
Meer weten?

Parkeervoorziening Westfield Mall of the Netherlands

In Leidschendam is het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland gesitueerd. Het unieke retail concept biedt de perfecte combinatie van winkelen, lekker eten en ontspannen. De parkeervoorziening van Westfield Mall of The Netherlands is al een geruime tijd toegankelijk en biedt een vrolijk en kleurrijk ontvangst voor de bezoekers.
Locatie
Leidschendam
Oplevering
Augustus 2020
Segment
Parkeren
Applicateur
Meekelenkamp Kunstof Techniek

De uitdaging

Om ervoor te zorgen dat het vernieuwde winkelcentrum aantrekkelijk, veilig en toegankelijk wordt voor bezoekers, moest de parkeervoorziening onderhanden worden genomen. Iedere ondergrond heeft bepaalde eigenschappen en stelt zijn eigen eisen. De hellingbanen dienen bijvoorbeeld voldoende verkeersbelasting aan te kunnen, het parkeerdek volledig waterdicht en de inpandige parkeergarage antislip en slijtvast afgewerkt te worden. 

Tevens was de uitstraling en een goede routestructuur een onmisbaar punt. Een goede routestructuur voor voertuigen en voetgangers vergroot automatisch de verkeersveiligheid. Die structuur moet overzichtelijk, zichtbaar, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn. Kleurgebruik of benamingen maakt afdelingen en verdiepingen herkenbaar voor de bezoeker. Bij het maken van het planologisch ontwerp en de lay-out van de parkeergarage is het van belang om u zoveel mogelijk te verdiepen in de bezoeker. De routing moet daarvoor natuurlijk tot in de puntjes verzorgd zijn. Op deze manier kan de bezoeker in een oogopslag zien waar hij naartoe moet. De plekken voor de uitgangsbordjes, voetgangers en auto’s dienden daarom zorgvuldig uitgekozen te worden. 

De oplossing

Door de uiteenlopende wensen van de opdrachtgever is er uiteindelijk gekozen voor meerdere systemen. Bij parkeren boven leefruimtes komt een hoop kijken en daarom worden er hoge eisen gesteld aan het afdichtingssysteem. Vanwege de frequente belasting van voertuigen is het juist boven leefruimten noodzakelijk dat het berijdbare vlak wordt voorzien van een duurzame afdichting. Daarom is er onder andere gekozen voor een membraan dat zekerheid biedt van een kwalitatief hoogstaand en duurzaam afdichtingssysteem van uw parkeerdek. Het Triflex CIS systeem is een afdichtingssysteem dat de frequente belasting van voertuigen boven leefruimten aan kan. Dit concept omvat niet alleen een berijdbare afdichting van het parkeerdek, maar in de totale opbouw wordt eveneens isolatie en een drukverdeellaag aangebracht.

Omdat het parkeerdek en de hellingbaan een verhoogd risico op scheurvorming hebben, is er daarnaast gekozen voor het Triflex ProPark systeem. Dit volledig gewapende, scheuroverbruggende afdichtingssysteem beschermt uw parkeergebouw tegen de meest extreme weersomstandigheden. Met deze isolatie wordt er ook nog eens ruimschoots voldaan aan de gestelde energie-eisen. Het voordeel bij het toepassen van een direct berijdbare afdichting is dat losse onderdelen achterwege gelaten worden.

Een intensief gebruikte parkeervloer vraagt om het best mogelijke afwerkingsniveau: mechanisch zwaar belastbaar, extreem slijtvast én veilig antislip. Het CPS-I+ gietvloersysteem zorgt er niet alleen voor dat het vloeroppervlak volledig naadloos en duurzaam wordt beschermd, maar door de diverse kleurvariaties wordt de lichte en heldere uitstraling gerealiseerd die gewenst is. Daarnaast draagt het Triflex-systeem bij aan een duidelijke routing met een naadloos, duurzaam en beschermd vloeroppervlak met een passende uitstraling.

Kleur kan een hoop doen in parkeergarages. Het Triflex CPS-C+ systeem is een antislipsysteem voor parkeervloeren dat is ontwikkeld volgens de meest recente inzichten in kleur- en lichtontwerp voor openbare ruimtes. Hiermee creëert u de juiste sfeer in de vaak donkere parkeerkelders, waardoor de parkeergarage een prettige ontvangstruimte voor bijvoorbeeld winkelend publiek wordt. Daarnaast vereenvoudigt u ook de oriëntatie van gebruikers door één van de diverse kleuren te gebruiken, wat ook de veiligheid verbetert.

Het proces

Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) heeft het proces zorgvuldig uitgevoerd. Het gehele parkeerdak is waterdicht afgewerkt middels het volledig gewapende Triflex ProPark systeem, bestaande uit een primer, een volledig naadloos waterdicht membraan en een slijtlaag die is voorzien van een antislip instrooiing. Alle tussendekken zijn voorzien van een duurzaam Triflex CPS-I systeem en de ondergronde garagevloeren met het duurzame Triflex CPS-C antislipsysteem. Alle oppervlakken zijn afgewerkt door middel van een finish in diverse kleuren en zijn voorzien van belijningen, om zo een unieke en slijtvaste uitstraling te creëren. Om op de hellingbanen de auto’s van voldoende grip te voorzien, zijn deze banen afgewerkt middels het Triflex DeckFloor systeem. 

Het resultaat

Door kleurgebruik krijgt de parkeervoorziening haar eigen identiteit en wordt het de gebruiker makkelijk gemaakt om op een veilige en prettige manier de weg te vinden in een openbare ruimte. De tweelaagse inpandige parkeergarage, de hellingbanen en het parkeerdak zijn dankzij de hoogwaardige systemen van Triflex voor jaren beschermd.

Westfield Mall of the Netherlands MOTN
1/7
2/7
Westfield Mall of the Netherlands MOTN
3/7
Westfield Mall of the Netherlands MOTN
4/7
Westfield Mall of the Netherlands MOTN
5/7
Westfield Mall of the Netherlands MOTN
6/7
Westfield Mall of the Netherlands MOTN
7/7

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of stel uw vraag via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN

Gerelateerde referenties