Oplossingen om monumenten te behouden

Monumenten jarenlang beschermen

Triflex is een trotse partner in monumentbehoud. Wij dragen graag bij aan het behouden en conserveren van monumenten. Het is namelijk belangrijk dat monumenten de tand des tijds doorstaan. Hierbij gaan wij geen uitdaging uit de weg. Triflex biedt materialen die afdichten, scheuren repareren en oppervlakken egaliseren.

Thumbnail
1/3
Belgenmonument met triflex
2/3
dak en dakdetail triflex
3/3

Afdichting en bescherming van monumenten

Het behoud van monumenten vraagt vaak om specifieke oplossingen. De vloeibaar aan te brengen systemen zijn ideaal voor de renovatie van deze vaak oude bouwwerken of onderdelen ervan zoals goten, gevels en muren. Door de flexibiliteit ontstaat een volledig naadloos geheel dat volledig hecht aan de ondergrond en eventuele complexe vormen moeiteloos volgt. De multi-toepasbare systemen zijn makkelijk verwerkbaar, hebben een snelle uitharding, zijn UV-bestendig, wortelwerend en hydrolysebestendig. De afdichtingssystemen zorgen voor een hermetische afsluiting tussen de verschillende materialen die al aanwezig zijn.

(Brand)veiligheid

Veiligheid staat daarnaast hoog in het vaandel. Dat geldt vooral voor monumenten die bezocht en dus belopen worden. In deze gevallen zorgt Triflex voor een antisliplaag. Het is namelijk belangrijk dat bezoekers het monument kunnen betreden zonder valgevaar. Daarnaast proberen wij het risico op brand te vermijden. De systemen Triflex ProDetail en Triflex ProFibre zijn koud verwerkbaar en daardoor worden de risico’s van brand geheel vermeden, in tegenstelling tot wanneer er gewerkt wordt met traditionele dakmaterialen, aangezien daar vaak hulpmiddelen als gasbranders bij gebruikt worden.

Milieu

Duurzaamheid zien wij als onze plicht richting de generaties van vandaag en morgen en maakt dan ook integraal deel uit van ons bedrijfsbeleid. Voor ons hangt succes samen met een economisch, ecologisch en maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel.

Lees alles over duurzaamheid

Inspectie en advies

Triflex begint altijd met een inspectie van de (betonnen) ondergrond. Wanneer het nodig is, voert Triflex kernboringen, hechtproeven, vocht- en hardheidsmetingen uit. Een constructie die aangetast is, moet eerst hersteld worden. Afdichten zonder de oorzaak aan te pakken is slechts een tijdelijke oplossing. Aansluitend adviseren wij het juiste Triflex-systeem. En omdat kwaliteit en service onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, werken alleen erkende applicateurs met onze producten. Zo wordt door maatwerk gewerkt aan duurzame oplossingen.

Eigenschappen van Triflex-systemen

De meeste Triflex-systemen zijn op basis van Polymethylmethacrylaat (PMMA). De eigenschappen van PMMA zorgen voor een perfecte afdichting van monumenten. Hieronder een aantal van de belangrijkste eigenschappen op een rij:

  • Hecht op diverse ondergronden
  • Naadloos door vloeibare applicatie
  • UV- en hydrolysebestendig
  • Worteldoorgroei bestendig
  • Chemisch resistent
  • Verwerkbaar bij lage temperaturen
  • Snelle uitharding
  • Lange levensduur

Weten wat Triflex voor u kan betekenen? Bel ons gerust op +31 38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of maak hieronder direct een afspraak met onze adviseur. 

Maak een afspraak
Brochure