Restauratie Molen Mierlo

De eigenaren van een molen in Mierlo zijn jaren bezig geweest om deze te renoveren. De molenkap moest worden voorzien van een duurzame dakbedekking en ook de loopruimte om de molen heen moest worden afgewerkt. Verschillende afdichtingen en afwerkingen zijn vergeleken, uiteindelijk is de keuze op Triflex gevallen.
Locatie
Mierlo
Oplevering
augustus 2019
Segment
Daken en Dakdetails – monumenten
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek

De uitdaging

De renovatie van een oude molen is een uniek project! Doordat dit soort projecten weinig voorkomen was het de uitdaging tijdens dit project om een mooi en kwalitatief goed resultaat op te leveren. Daarnaast hadden de opdrachtgevers duidelijke wensen die gerealiseerd moesten worden. Genoeg uitdagingen dus!

De oplossing

De opdrachtgevers hebben voor het Triflex ProTect systeem gekozen, in combinatie met Triflex ProDetail, omdat zij een succesverhaal gehoord hebben over de toepassing bij een rijksmonument. Daarnaast kon de renovatie met dit product voldoen aan alle wensen.

Het proces

Na een voorbereiding ging erkend applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek aan de slag met Triflex. Zowel de molenkap als het terras rondom de molen werden vakkundig afgewerkt met Triflex ProTect. De details van de molenkap werken afgewerkt met Triflex ProDetail. Het project verliep voorspoedig.

 

Het resultaat

De molen is duurzaam en vakkundig gerenoveerd. ‘Het resultaat is goed en we zijn tevreden, zowel over het product van Triflex als de samenwerking met Meekelenkamp.’, vertelt opdrachtgever Huub van Vught.

Molen Mierlo
Molenkap Mierlo gerenoveerd met Triflex
1/4
Molenkap Mierlo
Molenkap Mierlo gerenoveerd met Triflex
2/4
Terras afgewerkt met Triflex
Terras Molen Mierlo afgewerkt met Triflex
3/4
Oude terras Mierlo
Oude terras Molen Mierlo
4/4
Casestudy