Triflex ProTect

Triflex ProTect is een scheuroverbruggend daksysteem, bijzonder geschikt voor onder meer industriële daken en groendaken. De vaak eenvoudige onderliggende constructie van deze daken staat bloot aan tal van invloeden. Denk aan temperatuurverschillen, lopen op het dak, chemicaliën en wortelgroei. Triflex ProTect is een vloeibare dakbedekking die duurzame zekerheid biedt op elk vlak.

Platte dakoppervlakken zijn vaak eenvoudige bouwconstructies. Toch is de dakafdichting vaak minder eenvoudig. Door mechanische, thermische en chemische invloeden van buitenaf moet de afdichting aan hoge eisen voldoen. Veelvoorkomende problemen bij daken zijn scheurvorming door beweging in de onderliggende constructie, lekkage door toepassing van ondeugdelijke materialen, krimp- en plooivorming en aantasting door chemicaliën. Het Triflex ProTect daksysteem helpt u deze problemen te voorkomen. Of het nu gaat om bijzondere dakvormen, chemische resistentie vanwege de industriële omgeving, een groendak, nieuwbouw of renovatie. Het volledig gewapende Triflex ProTect daksysteem voor groendaken is CE en ETAG gecertificeerd, hydrolysebestendig, worteldoorgroeibestendig (goedkeuring in de hoogste klasse volgens FLL en EN 13948), heeft 100% aanhechting (geen onderkruip, loop) en kan volledig naadloos worden aangebracht. Triflex ProTect is een over het gehele oppervlak volledig gewapend, vloeibaar, scheuroverbruggend en naadloos afdichtingsysteem voor zowel nieuwbouw als voor renovatie. Het systeem is toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond.

Dakrenovatie Kunspaviljoen met Triflex ProTect
1/4
Dakrenovatie Vidomes met Triflex ProTect
2/4
Molenkap met Triflex ProTect
3/4
Fort Prins Frederik met Triflex ProTect
4/4

Voordelen

 • Volledig gewapend afdichtingsysteem
 • Flexibel bij lage temperaturen
 • Dampdoorlatend
 • Snel uithardend
 • Extreem weersbestendig (UV, IR, etc.)
 • Uitstekende hechting op uiteenlopende ondergronden
 • Elastisch en scheuroverbruggend
 • Koud aan te brengen
 • Verwerkbaar bij een ondergrondtemperatuur vanaf 0°C
 • Wortelbestendig volgens FLL-testmethoden
 • Bestand tegen chemicaliën die normaal in het regenwater en de lucht voorkomen
 • Hydrolysebestendig
 • Bestand tegen vliegvuur en stralingswarmte van buitenaf volgens DIN EN 13501-5: BRoof (t1), BRoof (t2), BRoof (t3), BRoof (t4)
 • Brandklasse conform DIN EN 13501-1:Klasse E
 • Europese technische goedkeuring volgens EAD 030350-00-402 (ETAG 005) met CE-markering in de hoogste gebruikscategorieën (W3, M & S, P1 tot P4, S1 tot S4, TL4 en TH4)
1/1

Varianten

De volkomen naadloze en waterdichte Triflex producten hechten perfect op alle mogelijke ondergronden en dakdetails. Triflex beweegt flexibel met de ondergrond mee en heeft daardoor een scheuroverbruggende werking. Een wapeningsvlies zorgt voor optimale sterkte. De elementen krijgen geen vat op Triflex, dat ook optimaal bestand is tegen veelvoorkomende chemicaliën, hydrolyse en wortelgroei op groendaken.

Triflex ProTect systeem, standaard

Het systeem voldoet aan alle gestelde eisen voor een waterdicht dak.
Bekijk de technische details

Triflex ProTect systeem, finish

Het systeem voldoet aan alle gestelde eisen voor een waterdicht dak. Door het gebruik van een kleurfinish ontstaat een unieke uitstraling.
Bekijk de technische details

Triflex ProTect systeem, antislip

Uniek is dat Triflex Cryl Finish 205 antislip de kans op valgevaar vermindert en dat in combinatie met een volledig gewapend dakvlak.
Bekijk de technische details

Triflex ProTect aanschaffen

Wilt u Triflex producten aanschaffen? Of heeft u behoefte aan meer informatie over dit product? Neem contact met ons op, dan helpen wij u verder!

Xsample aanvragen

Relevante documenten

Gerealiseerde oplossingen

Een selectie van onze referenties voor daken en dakdetails

Contact

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.