Oplossingen voor de infra

Voor de grond- weg- en waterbouw, ook wel infra genoemd, heeft Triflex verschillende oplossingen om te zorgen voor een veilige omgeving. Te denken valt aan brugdekdelen en slijtlagen, looppaden, wegen en wegmarkeringen en waterschappen. 

perron infra
1/5
brugdek voor infra
2/5
Thumbnail
3/5
reparatie van asfalt
4/5
reparatie van asfalt
5/5

Brugdekdelen

Vervuiling en groene aanslag kunnen ervoor zorgen dat brugdekdelen, looppaden en dekdelen over grachten en waterpartijen spekglad worden bij natte omstandigheden. Om ongelukken te voorkomen biedt Triflex hier een oplossing met het Triflex WAS systeem.

Een oplossing voor elk oppervlak

Het Triflex WAS systeem is een coating die door een zorgvuldige opbouw van het systeem zijn slijtvastheid en antislip waarborgt. Het systeem is geschikt voor bestaande en nieuwe houten, betonnen of zelfs stalen dekken. Doordat de vloeibare hars wordt ingestrooid (tot zelfs 5 mm) maakt het slippen en gladheid vrijwel onmogelijk. Vanwege de slijtvastheid en stroefheid wordt dit systeem ook toegepast in situaties met o.a. (fiets)verkeer, op (metro)perrons en op bruggen. Er is volop keuze uit diverse kleuren en korrelgroottes. De optimale keuze is afhankelijk van de verwachte vervuiling, de gewenste kleur en de benodigde stroefheid van het oppervlak.

Herstel en slijtvaste wegen

Wanneer er een herstelwerkzaamheden aan de weg moeten plaatsvinden zijn er twee onderdelen belangrijk: het verkeer moet zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van de weg en de reparatie moet duurzaam meegaan. Triflex heeft een aantal reparatiemortels die voldoen aan bovenstaande eisen.

Verlijmen

Triflex Cryl R 238 is een snelhardend product dat zeer geschikt is om sensoren, detectielussen, reflectoren en wegdekelementen te bevestigen. Triflex Cryl R 238 is een flexibele mortel met een lage viscositeit en derhalve meer geschikt in situaties waarin een product ‘gesteld’ moet worden of waar een voeg wat breder is.

Asfaltreparatie

Triflex Asphalt Repro is een snelhardende mortel die bijzonder geschikt is voor het opvullen van boorkernen of de reparatie van gaten en kuilen in het asfalt. De mortel is zeer duurzaam, heeft een uitstekende hechting en door de snelle uitharding kan de overlast voor het verkeer worden beperkt. Het product is bestendig tegen alkalische stoffen en is oppervlakte nivellerend. Naast het repareren van asfalt wordt het materiaal ook toegepast voor het verlijmen van bermblokken aan de onderliggende polyethyleenmat.

De eigenschappen van de snelhardende mortels van Triflex op een rij:

  • Duurzaam
  • Hoge druksterkte
  • Flexibel
  • Verkrijgbaar in beton- en asfaltkleur
  • Koud appliceerbaar
  • Verwerkbaar vanaf 0°C

Extra slijtvast

Sommige oppervlakken worden dermate zwaar belast dat de stroefheid vermindert voordat het wegdek versleten is. Denk bijvoorbeeld aan rotondes, waar een continue stroom van verkeer op rouleert. Na verloop van tijd kunnen bepaalde punten door slijtage gevaarlijke omstandigheden opleveren. Triflex biedt een oplossing met de Triflex Slijtlaag. Daarmee krijgt het wegdek een verlengde levensduur. Het is snel aan te brengen, waardoor slechts een zeer korte afsluiting van de weg vereist is.

Brochure

Gerealiseerde oplossingen