Oplossingen voor gemeenten

Gemeenten

Veilig, duurzaam en visueel aantrekkelijk
Meer weten?

Gemeenten

Als gemeente wilt u graag dat uw omgeving en de faciliteiten in orde zijn. Veiligheid, duurzaamheid en visuele aantrekkelijkheid zijn factoren die hierin meespelen. Triflex biedt duurzame, kwalitatief hoogwaardige producten die ervoor zorgen dat de faciliteiten weer jaren mee kunnen, zonder dat u er vaak naar om hoeft te kijken. Onze producten zijn breed toepasbaar, zo biedt het oplossingen voor utiliteitsgebouwen, openbare ruimtes, wegmarkeringen, infrastructuur en parkeerdaken. Tot slot zijn onze producten multifunctioneel: we combineren waterafdichting en een gebruiksvloer tot één geheel.

Esthetisch én veilig

Het van belang dat een constructie een veilige omgeving is voor bezoekers.  Door het aanbrengen van een antisliplaag is het mogelijk om comfort en veiligheid naar een hoger niveau te tillen. Naast de grotere oppervlakken, kunnen trappen ook perfect worden afgewerkt met Triflex.

Naast een veilige omgeving, is een esthetische uitstraling ook belangrijk. Kleur en decoratie spelen er een grote rol bij de afwerking. Met Triflex Creative Design realiseert u vloeren met een uniek eigen gezicht. Met veel effecten, van tegelpatronen tot een logo of vloertekst.

Door de combinatie van verschillende kleuren en pictogrammen op vloeren, wanden of oppervlaktes krijgt een ruimte een eigen identiteit. Kleurgebruik zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor veiligheid. Bijvoorbeeld wanneer de vluchtroute een andere kleur heeft dan de reguliere route. Een goede routestructuur voor voertuigen en voetgangers vergroot automatisch de verkeersveiligheid. Die structuur moet overzichtelijk, zichtbaar, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn.

Triflex creative design

Openbare ruimtes

Triflex biedt mogelijkheden om uw openbare ruimte aantrekkelijk en veilig aan te kleden. Denk hierbij aan het indelen van school- en sportpleinen, theaters, winkelcentra, het duiden van situaties op stations en perrons, het markeren van onder andere parkeervakken bij parkeergelegenheden en het aanbrengen van noodbewegwijzering in trappenhuizen of tunnels.

In openbare ruimtes staat veiligheid voorop. De producten en systemen van Triflex beloven oplossingen voor een verhoogde brandveiligheid, bieden maximale antislipbescherming én permanente bescherming tegen externe (weers)invloeden. De gegarandeerd waterdichte en naadloze afdichtingssystemen.

Naast veiligheid is ook de uitstraling van de openbare ruimte van groot belang. Door een klein kleurverschil kan een openbare ruimte een totaal andere uitstraling krijgen. Bij het bouwen, renoveren of transformeren van openbare ruimtes biedt Triflex ongekende ontwerpvrijheid, want het is in iedere kleur te mengen. Hiermee valt precies de uitstraling of beleving te creëren die u wenst.

Openbare ruimtes

Parkeren

Of het nu gaat om het creëren van een veilige uitstraling of een logische routing, met de esthetische en functionele oplossingen van Triflex krijgt iedere parkeergarage een eigen identiteit. Wij bieden oplossingen voor onder andere grote parkeercomplexen, ondergrondse parkeergarages, fietsparkeergelegenheden, buitendekken of parkeerdekken boven een winkel of woonruimte. Een goede afdichting en bescherming van de ondergrond is een vanzelfsprekendheid met onze producten. Lekkages in parkeerdekken zijn verleden tijd doordat details en grote oppervakken naadloos en waterdicht worden afgewerkt. Het resultaat is een perfect afgedicht parkeerdek dat ook nog eens beschermd wordt tegen weersinvloeden, vuil, brandstoffen en slijtage.

Meer parkeren

Wegmarkeringen

De kwaliteit van het wegenoppervlak en de zichtbaarheid van markeringen zijn een belangrijk onderdeel van de verkeersveiligheid. Triflex biedt duurzame kwaliteitsmaterialen die bestand zijn tegen zware belasting en het toenemende verkeer. Onze markeringsproducten zijn officieel CE-gemarkeerd, wat betekent dat deze aan alle strenge eisen voldoen van de Europese regelgeving.

Wegmarkeringen kunnen worden aangebracht in de gewenste kleur en met een eventuele antislip afwerking. Naast de ‘standaard’ wegmarkeringen als lijnen en tekens op de weg, kan dit ook gebruikt worden voor fietspaden of zebrapaden. Een unieke mogelijkheid zijn luminicerende markeringen. Deze geven licht in het donker, zodat ook ’s nachts de veiligheid in het verkeer optimaal is.

Meer wegmarkeringen

Infra

Door al het verkeer van tegenwoordig heeft de infrastructuur een hoop te verduren. Ondanks deze relatief zware belasting, is het ontzettend belangrijk dat alle bruggen, looppaden, perrons, wegen en fietspaden, veilig blijven. Het Triflex WAS-systeem is een systeem die een uitstekende oplossing biedt om de infrastructuur zowel veilig als visueel aantrekkelijk te maken.

Het Triflex WAS systeem is een coating die door een zorgvuldige opbouw van het systeem zijn slijtvastheid en antislip waarborgt. Het systeem is geschikt voor bestaande en nieuwe houten, betonnen of zelfs stalen dekken. Doordat de vloeibare hars wordt ingestrooid (tot zelfs 5 mm) maakt het slippen en gladheid vrijwel onmogelijk. Vanwege de slijtvastheid en stroefheid wordt dit systeem ook toegepast in situaties met o.a. (fiets)verkeer, op (metro)perrons en op bruggen. Er is volop keuze uit diverse kleuren en korrelgroottes. De optimale keuze is afhankelijk van de verwachte vervuiling, de gewenste kleur en de benodigde stroefheid van het oppervlak.

Meer infrastructuur

Duurzaam met Triflex

Sinds 2020 is onze nieuwe productiefaciliteit volledig operationeel en hebben wij de vereiste volledige gebruikstijd per jaar bereikt. Wij zagen de noodzaak een geheel nieuw productiefaciliteit te bouwen waarbij wij de wereldwijde CO2-voetafdruk kunnen verkleinen. Dit is ons gelukt en hier zijn wij zeer trots op!

Gedurende het productieproces wordt er rekening gehouden met het behoud van hulpbronnen en het vermijden van milieuvervuiling. Grondstoffen, water en andere middelen worden zo spaarzaam mogelijk gebruikt. Onze producten gaan maar liefst 25 jaar mee! Een materiaal met een lange levensduur zal uiteindelijk minder impact op het milieu hebben, omdat de materiaalbronnen minder frequent worden uitgeput.  Doordat onze producten 25 jaar meegaan, wordt de levensduur van gebouwen en constructies verlengd. Zo is er geen sloop en nieuwbouw nodig, wat weer zorgt voor minder CO2 uitstoot. Daarnaast beperk je op deze manier ook overlast: vroegtijdig onderhoud en herstel wordt hiermee voorkomen.

Tot slot is ons algemene interne managementsysteem gecertificeerd volgens ISO 14001

Duurzaam, veilig en milieuvriendelijk

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op! Dan bespreken we samen de mogelijkheden en geven wij een advies op maat.

Contact