Veilige daken

Veilige zones op een dak moeten vanuit de Arbowetgeving worden aangegeven met bijvoorbeeld markeringen of een looppad. Daarnaast mag op daken geen gebruik meer worden gemaakt van open vuur bij het afdichten van onder andere detailaansluitingen. Triflex biedt oplossingen om een veilig dak te creëren.

Veiligheidsmarkering triflex

Veiligheidscoating met antislip

Omdat steeds meer technische voorzieningen op daken worden geplaatst, komen ook steeds meer mensen op het dak. Juist daarom is het van belang om duidelijk aan te kunnen geven wat de veilige zone is.

Triflex Cryl SC 237 is een veiligheidscoating die de randzones, looppaden en belijning op het dak duidelijk waarneembaar maakt. Ook bij fel daglicht is de zichtbaarheid opvallend goed en door de antislip eigenschappen ook geschikt als looproute. Voor decoratieve toepassingen, zoals het plaatsen van een logo op het dak, is dit systeem geschikt. Hiervoor kunt u ook Triflex Cryl Finish 205 inzetten.

Ga naar de productinformatie
triflex ProDetail daken en dakdetails

Geen brandgevaar meer bij dakafdichting

Triflex ProDetail en Triflex ProFibre zijn de afdichtingsystemen voor dakdetails. De systemen zijn koud verwerkbaar en daardoor is brandgevaar niet aan de orde. Bovendien zijn de producten brandvertragend. Hierover is een en ander vastgelegd in de NEN norm 6050:2009 nl. Deze norm is van toepassing bij werk aan daken met een gesloten dakbedekkingssystemen, zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw.

Ga naar Daken en dakdetails voor meer informatie

Bekijk de review van het project 'veiligheidsmarkering in Amsterdam Zuidoost'.

Weten wat Triflex voor uw dak kan betekenen? Mail ons of bel +31 38 460 20 50.