Duurzame en aantrekkelijke buitenruimtes

Leefruimten buitenshuis zoals balkons, terrassen, galerijen en wandeldekken zijn een belangrijk onderdeel van een woning. Het is dan ook van belang dat ze lang meegaan en passen bij uw woning of complex. Triflex biedt duurzame systemen aan waarmee wij uw bouwwerk en vloeren kunnen beschermen tegen weersinvloeden. Onze isolatiesystemen vormen een laag op uw constructie waardoor de levensduur wordt verlengd. Dit kan op grote oppervlakken worden toegepast, maar is ook geschikt voor bijvoorbeeld trappen en voegen. Daarnaast hebben wij een keuze uit vele kleurpatronen en structuurvariaties. Zo dragen we samen niet alleen bij aan een duurzaam, veilig en comfortabel, maar ook een aantrekkelijk leefklimaat.

galerijen afgewerkt met triflex
1/5
triflex vloer
2/5
galerij triflex
3/5
afwerking trap veilig
4/5
afdichting met triflex
5/5

Isoleren en ophogen

In appartementencomplexen dient een galerijvloer ook als dak voor de onderliggende verdieping. Deze moet natuurlijk ook geïsoleerd worden. Met het Triflex BIS ophoog en isolatiesysteem zorgen wij voor een betrouwbare afdichting en een goede isolatie voor uw galerijvloer. Dit systeem is niet alleen licht in gewicht, maar kan ook voorzien worden van vele kleurvariaties. Zo zorgen wij ervoor dat de isolatie past bij de rest van de omgeving. 

Voor uitkragende galerijvloeren heeft Triflex ook een effectieve oplossing. Dit lichtgewicht ophoogsysteem dicht vloeren en alle details gemakkelijk, waterdicht en naadloos af. De drempelhoogte verdwijnt en de galerijvloeren blijven ook op de lange termijn grondig beschermd. Dit systeem wordt veel gebruikt in seniorenwoningen en woningen voor mensen met een beperking. Bovendien is dit systeem beschikbaar in een scala aan kleurvariaties. 

Als er gebruik wordt gemaakt van de S1 producten, is het isolatiesysteem vlamvertragend en blijft rookproductie bij brand beperkt. Zo draagt de isolatie ook bij aan de veiligheid van het desbetreffende gebouw.

Lees verder

Vloeren met een creatief design

Plekken zoals balkons, terrassen en loggia’s voegen veel waarde toe aan een leefomgeving. Door verschillende weersomstandigheden kunnen deze oppervlakken tegen diverse problemen aanlopen, zoals vorstschade of gescheurde voegen. Triflex heeft hier de oplossing voor. Met Triflex Creative Design is uw vloer niet alleen naadloos, slijtvast en waterdicht, maar is het daarnaast ook mogelijk om elk ontwerp aan de vloer toe te voegen. Denk hierbij aan een logo of zelfs een persoonlijke tekst.

Met Triflex FloorTattoos is het mogelijk om unieke accenten toe te voegen aan de vloer en Triflex Colour Design is geschikt als u op zoek bent naar een effen ondergrond met antislip en die onderhoudsvriendelijk is. Ten slotte is er Triflex Stone Design; een combinatie van natuurlijk gewonnen toeslagmateriaal met een UV-bestendige polyureahars en zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Lees verder

Wanden en plafonds

Wanden, plafonds, diktekanten en kolommen kunnen óók aangetast worden door weersinvloeden. Aantasting door het weer zorgt voor een verouderde uitstraling van constructies, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Met het Triflex ACS systeem is dit verleden tijd. Dit materiaal vormt een gladde zijde glanslaag, die goed dekt en uw constructie uitstekend beschermd tegen alle weersinvloeden. Daarnaast is het systeem UV-bestendig, waterdampdoorlatend en vuilafstotend, het is daardoor onderhoudsarm.

Lees verder

Voegen en dilataties

Het is natuurlijk ook mogelijk dat uw galerijvloer nog in goede conditie is, maar dat de voegen en constructieve dilataties niet meer meegaan. Het afdichten van voegen is erg belangrijk. Aangetaste voegen kunnen veel schade met zich meebrengen. Als de schade uiteindelijk wordt geconstateerd is het vaak al te laat. Door voegen af te dichten met het Triflex Cryl R 230 membraan kan schade in zijn geheel worden voorkomen. Constructieve dilataties vragen om een andere aanpak. Dilataties zijn voegen die worden aangebracht om de bewegingen en uitzettingen op te vangen tussen twee verschillende materialen. Deze werken alleen optimaal wanneer ze duurzaam zijn afgedicht. Het Triflex Lusvoeg systeem is hiervoor een passende oplossing. Het systeem is multi toepasbaar en daarom altijd geschikt voor constructieve dilataties.

Lees verder

Trappen en bordessen

Trappen in bijvoorbeeld een appartementsgebouw worden veel belast. Hierdoor zal na enige tijd de antisliplaag vervagen en zal het uiterlijk van de trap er ook op achteruit gaan. Met het TSS systeem wordt de levensduur van de trap verlengd. Met dit systeem kan Triflex trappen voorzien van een antislip en een betrouwbaar slijtvast oppervlakte. De coating is duurzaam bestand tegen intensief gebruik en zware belasting. Hekwerksteunen kunnen op deze manier ook worden behandeld.

Lees verder

Vochtige ondergronden

Ondergronden van balkons, galerijvloeren en terrassen kunnen veel vocht vangen. Dit kan leiden tot problemen zoals een gescheurde of sterk verontreinigde ondergrond. Triflex heeft hier een snelle oplossing voor. Met Triflex ProDrain wordt dankzij de speciale randprofielen opstijgend restvocht afgevoerd. In combinatie met het snelhardende Triflex BTS-P systeem en de snel te installeren Triflex ontkoppelingsmat kan het project in een paar dagen voltooid worden.
 

Lees verder

Afdichten van vloeren

Elk gebouw wordt beïnvloed door weersomstandigheden en andere krachten van buitenaf. Met het Triflex BTS-P systeem kunt u de levensduur van het oppervlakte van uw balkon galerij of terras verlengen. Dit systeem wordt onder andere ook gebruikt voor Triflex Colour Design en vochtige ondergronden. Dit systeem wordt vloeibaar aangebracht waardoor details zoals goten naadloos en duurzaam kunnen worden afgedicht. Hierdoor maken vocht en chemicaliën geen kans om door te dringen. Het Triflex BTS-P systeem beschikt ook over een goede antislip structuur. Dit wordt gerealiseerd door kwartszand in het oppervlak te strooien.

Lees verder

Beschermen van vloeren

Het kan voorkomen dat het niet nodig is om een oppervlak te voorzien van een afdichting. In sommige gevallen is de intensiteit van belasting van het oppervlak het belangrijkst. Om deze oppervlakten goed te kunnen beschermen is er het Triflex BFS systeem. Dit systeem is volledig waterdicht en omdat het snel uithardt, is er sprake van minimale overlast tijdens de werkzaamheden.

Lees verder

Veilige vloeren

Balkons, terrassen, galerijen en wandeldekken kunnen gevaarlijke situaties opleveren bij natte omstandigheden. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden vermijden. Met Triflex BAS is dit mogelijk. Triflex BAS is een instrooisysteem dat bescherming en antislip biedt. Daarnaast is het systeem beschikbaar in verschillende kleuren zodat het perfect past bij de bouwstijl van uw complex.

Lees verder

Decoratieve vloeren

Met Triflex is het ook mogelijk om een decoratieve coating aan te brengen over bijvoorbeeld een kale betonvloer. Het Triflex BCS systeem wat hiervoor gebruikt wordt is waterafstotend en kan binnen een dag gerealiseerd worden. Door de toevoeging van Triflex Antislipkorrel is het vloeroppervlakte ook licht antislip. Dit systeem is onderhoudsvriendelijk en perfect om kleur te brengen aan balkons die minder intensief belast worden.

Lees verder

Technische ondersteuning

Om tot het beste resultaat te komen, biedt Triflex uitgebreide technische ondersteuning en service. Voordat we een advies uitbrengen, beoordelen we de ondergrond. Waar nodig verrichten we kernboringen, hechtproeven, vochtmetingen of hardheidsmetingen. Eventueel brengen we proefvlakken aan. Ons technische team staat altijd klaar om te adviseren. 

Weten wat Triflex voor uw balkon of galerij kan betekenen?

Bel ons gerust op +31 38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of download de brochure ‘Kleurrijk wonen’.

Brochure
Brochure
File

Gerealiseerde oplossingen