Isolatie en ophogen van balkon- en galerijvloeren

Wat is de beste manier om een galerijvloer, die ook als dak functioneert, te isoleren? Ook kan die vraag worden gesteld voor inpandige balkons of loggia’s. Het antwoord op deze vraag heeft Triflex.

balkons en galerijen

Bouwwerk duurzaam beschermd

In sommige gevallen dient een galerijvloer ook als dak voor de onderliggende ruimte. Een betrouwbare afdichting en een goede isolatie zijn van belang om niet alleen de constructie, maar ook de onderliggende ruimte te beschermen. Met het Triflex BIS ophoog en isolatiesysteem heeft u de oplossing in handen voor zowel het ophogen, isoleren en afdichten van balkons, terrassen en galerijvloeren in de door u gewenste kleur.

galerijen afgewerkt met triflex

Licht in gewicht

Het Triflex BIS ophoog en isolatiesysteem is niet alleen licht in gewicht (circa 40 kg/m²), maar kan in tegenstelling tot de meeste betongrijze systemen worden voorzien van vele kleurvariaties. Het systeem bevat een drukverdeellaag dat bestaat uit een cementgebonden drukverdeelplaat met een tand- en groefrandprofiel. Daarnaast is het Triflex BIS ophoog en isolatiesysteem vlamvertragend en blijft rookproductie bij brand beperkt als er gebruik gemaakt wordt van de S1 producten. Daarmee voldoet het systeem onder meer aan de gestelde eisen voor vluchtwegen op galerijen en balkons, zodat bewoners bij calamiteiten de woning veilig kunnen verlaten.

Triflex BIS systeem

Specifieke ontwerpservice

Triflex biedt een specifieke ontwerpservice voor alle Triflex isolatie projecten. Aan de hand van de vereiste Rc. waarden wordt de dikte van een isolatieplaat bepaald. Dit om tegemoet te komen aan de gebouwvoorschriften en de individuele wensen. Om problemen met de waterafvoer op te lossen kan een geïntegreerd afschot worden aangebracht. 

Galerijen Raadhuisplein Drachten

Het Raadhuisplein in Drachten heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Er is een nieuwe parkeergarage aangelegd, het winkelgebied is uitgebreid en er werden nieuwe appartementen gerealiseerd. Er is een levendig en sfeervol gebied ontstaan met dito uitstraling. Voor VvE Raadhuisplein en VvE De Marke, het startschot om samen met mede-eigenaar WoonWinkelfonds te starten met een uitgebreide renovatie van een tweetal galerijflats.

De flats - gebouwd in 1968 - zijn voorzien van een nieuw hekwerk op de balkons en galerijen. Mooie glazen panelen die de wooncomplexen weer een moderne uitstraling geven. Het beton is geschilderd en de balkons zijn voorzien van een nieuwe decoratieve coating. Veel bewoners worden een dagje ouder. Zodoende was er de wens om de galerijen op te hogen.

galerij triflex
Lees meer

Wilt u weten of het Triflex BIS ophoog en isolatiesysteem geschikt is voor uw project?

Bel ons gerust op +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.