Witte daken

Reflecterende oplossingen voor daken en dakdetails

Tegenwoordig is het vraagstuk van energiebesparing in gebouwen een van de grote uitdagingen binnen onze samenleving. Er worden steeds meer acties ondernomen om de CO2-uitstoot voor gebouwen te verminderen. Een gebouw draagt indirect bij aan de uitstoot van broeikasgassen en daarmee aan de opwarming van de aarde. Triflex is zich bewust van de huidige ecologische uitdagingen en heeft daarom een reflecterende en efficiënte vloeibare dakbedekking ontwikkeld: Triflex ProSolar (witte dakcoating).

Waarom witte reflecterende dakcoating?

 • Verbeterde koelprestaties
 • Aanpassen van het binnenklimaat
 • Verlaging van de energierekening
 • Betere efficiëntie van zonnepanelen
 • Bescherming van daken en dakdetails
 • Makkelijk onderhoud

Triflex ProSolar

Witte dakbedekkingen hebben een reflecterende werking. Het product Triflex ProSolar zorgt ervoor dat de zonnestraling niet wordt opgenomen in de dakbedekking maar wordt teruggekaatst. Dit resulteert uiteindelijk weer in een betere binnen temperatuur. Meer eigenschappen van het product zijn: 

 • Uitharding in minder dan 30 minuten
 • Eenvoudig appliceren
 • Uitstekende UV- en chemische bestendigheid
 • 100% aanhechting op talloze ondergronden
 • Naadloos

Onderhouds- en schoonmaakadvies 

Bij elke dakbedekking en dus ook bij witte dakbedekking is een goed onderhouds- en schoonmaakadvies van groot belang. Als witte daken in de loop van de tijd zwart worden door vervuiling (bijvoorbeeld door alg), gaat het dak zijn functie verliezen. Als het dak niet meer wit is, heeft het geen reflecterende functie meer en kan de binnentemperatuur niet meer aangepast worden. Vanuit Triflex hebben wij een Onderhoudsadvies Daken en Dakdetails opgesteld, waarin duidelijk staat uitgelegd hoe het onderhoud moet plaatsvinden. Een goed onderhoudsprogramma zorgt namelijk voor een blijvend representatief en functioneel dak.

Naar onderhoudsadvies

Referentie project

In een distributiecentrum van een supermarkt is de binnentemperatuur van groot belang. Niet alleen voor een aangename werkomgeving voor de medewerkers, maar ook voor de kwaliteit van de producten die daar liggen.

Zo ook bij het distributiecentrum in Beilen. De temperatuur was hier in de zomer te hoog, dit was onaangenaam voor de medewerkers en zorgde ervoor dat de kwaliteit van het voedsel (groente en fruit) omlaag ging. De grootste eis vanuit de opdrachtgever was dus het binnenklimaat aanpassen. Triflex had een goede oplossing voor dit specifieke probleem: witte dakcoating. Weten hoe dit project precies is gegaan en wat de opdrachtgever overtuigd heeft? 

Lees meer

Heeft u vragen of wilt u aanvullend advies? Bel ons gerust op +31 (0) 38 460 20 50 , mail naar info@triflex.nl of download de leaflet ‘Triflex ProSolar’.

Productinformatie
File