Nieuwe dakafwerking woningcorporatie Vidomes

De bestaande vorm van het dak kon naadloos worden gevolgd
Meer weten?

Woningcorporatie Vidomes

Het dak van het kantoor van woningcorporatie Vidomes in Delft is prachtig glooiend. De dakbedekking was echter hard aan vervanging toe. En voor zo’n esthetisch dak van 1.500 m² met rondingen is niet de eerste de beste dakbedekking geschikt. Tijd voor een kwalitatieve opfrisbeurt!
Locatie
Delft
Oplevering
Oktober 2018
Segment
Daken en dakdetails
Applicateur
JL Kunststoffen BV

Projectomschrijving

De uitdaging

De details aan de onderzijde van het bestaande dakvlak waren op zo’n manier ontworpen dat delen van de gevel gedemonteerd zouden moeten worden om een nieuw daksysteem aan te brengen. Een hele ingreep. En dat was niet de enige uitdaging: de nieuwe dakbedekking moest waterdicht zijn en het gebouw moest zijn esthetische waarde zoveel mogelijk behouden.

“De nieuwe dakbedekking moest waterdicht zijn en het gebouw moest zijn esthetische waarde zoveel mogelijk behouden. ”

De oplossing

De oplossing die het meest voor de hand lag, was het volledig vernieuwen van de dakbedekkingsconstructie. De toplaag zou dan een gemineraliseerde bitumineuze bedekking in een lichtgrijze kleur krijgen. Zulke dakbanen zouden echter niet alleen veel beter zichtbaar zijn, ze zouden de uitstraling van het gebouw ook veranderen: en juist dát moest voorkomen worden. Daarnaast zou bij deze oplossing een mechanische bevestiging in de betonnen onderconstructie komen kijken. Dit zou veel geluidsoverlast veroorzaken voor de ongeveer 100 medewerkers van Vidomes.

Dakbedekkingsbedrijf Elro, Vidomes-partner en opdrachtnemer van dit project, heeft daarom een alternatief aangedragen bij de woningcorporatie: de bestaande pvc-dakbedekking overlagen met het Triflex ProTect-systeem. Zo was geen mechanische bevestiging nodig en zou de uitstraling van het gebouw ook nog eens behouden blijven. Antoon Baars, technisch adviseur bij Elro, vindt Triflex bijzonder geschikt voor het overlagen van pvc-dakbedekkingen: “Het systeem is onder meer volledig waterdicht, UV-bestendig en het heeft een levensduur van meer dan 25 jaar. We konden er de bestaande vormen van het dak naadloos mee volgen én de huidige details in stand houden.” Voor de goten en details is het Triflex ProDetail-systeem gebruikt.

Dakbedekkingsbedrijf Elro werkt al jaren samen met Triflex bij moeilijk af te dichten details en systemen voor balkons, galerijen, parkeerdaken en hellingbanen. JL Kunststoffen nam als co-maker voor Elro de applicatie van de systemen voor zijn rekening. Deze erkende Triflex-applicateur van de eerste orde werkt al jaren samen met het dakbedekkingsbedrijf.

triflex
Het proces
1/4
woningcooperatie Vidomes
Het proces
2/4
Vidomes dakafdichting
Het proces
3/4
Vidomes dakafdichting
Het proces
4/4

Het proces

Om de veiligheid van de uitvoerenden te garanderen en om het werkproces zo efficiënt mogelijk uit te voeren, is een steiger geïnstalleerd rondom het Vidomes gebouw. De bestaande pvc-dakbedekking is volledig gereinigd en daarnaast is Triflex ProDetail aangebracht bij de omliggende goten. Vervolgens is op het dakvlak en de -opbouw het Triflex ProTect-membraan aangebracht. De permanente veiligheidsvoorzieningen zijn door Elro Dakveiligheid B.V. geplaatst en waterdicht ingewerkt met Triflex ProDetail, net als de veilige zonemarkering (Triflex Cryl SC 237). Vanaf de daktoegang is een antislip looppad richting de installaties aangelegd.

“Het systeem is onder meer volledig waterdicht, UV-bestendig en het heeft een levensduur van meer dan 25 jaar. We konden er de bestaande vormen van het dak naadloos mee volgen én de huidige details in stand houden.”

Antoon Baars, technisch adviseur bij dakbedekkingsbedrijf Elro

Het resultaat

Een esthetisch glooiend dakvlak dat door de kleur- en systeemkeuze een fraaie opfrisbeurt heeft gehad, mét behoud van de uitstraling van het gebouw. Het project is binnen de afgegeven planning en binnen het beschikbare budget gerealiseerd. Factoren die voor deze zeer tevreden opdrachtgever vanzelfsprekend altijd van belang zijn!

Vidomes dakafdichting
Het resultaat
1/5
daken en dakdetails triflex
Het resultaat
2/5
Thumbnail
Het resultaat
3/5
Thumbnail
Het resultaat
4/5
Thumbnail
Het resultaat
5/5
Casestudy
File

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of stel uw vraag via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN

Gerelateerde referenties