Voor dakdekkers

Dakdekkers

Naadloos, waterdicht en visueel aantrekkelijk
Meer weten?

Dakdekkers

Als dakdekker wilt u werken met de beste producten waarmee u uitstekende kwaliteit aan uw klanten kan bieden. Daarvoor bent u bij Triflex aan het juiste adres. Daken worden blootgesteld aan allerlei soorten (weers)invloeden: van felle zon in de zomer, regen in de herfst en vrieskou in de winter, tot mechanische, technische, thermische en chemische invloeden. Met onze daksystemen is elk oppervlak en dakdetail langdurig beschermd. Op deze pagina vertellen wij u graag alles over de Triflex producten en het werken daarmee.

Triflex staat voor kwaliteit en durft daarom tien zekerheden te presenteren waar u als dakdekker van op aan kan. De zekerheden omvatten betrouwbare eigenschappen, optimale werkbaarheid, uitstekende bestendigheid en gegarandeerde kwaliteit.

De betrouwbare eigenschappen gaan over producteigenschappen die zorgen dat er veilig gewerkt kan worden onder vele omstandigheden. Afdichtingen met Triflex zijn een zekerheidje op het dak. Optimale werkbaarheid houdt in dat er vrijwel geen omstandigheden zijn waaronder Triflex niet verwerkt kan worden. Daarnaast is de applicatie van Triflex simpel en snel, wat zorgt voor waterdichting in een handomdraai waardoor er meer tijd overblijft voor andere zaken. Gegarandeerde kwaliteit gaat over de verschillende keuringen die Triflex heeft doorstaan om de zekerheid te kunnen bieden dat de producten en systemen in staat zijn om daken duurzaam te beschermen. De uitstekende bestendigheid houdt in dat de producten tegen allerlei invloeden beschermd zijn.

Maak kennis met onze tien zekerheden:

De tien zekerheden

 

Thumbnail
Naadloos afdichten voor bijvoorbeeld doorvoeren, spuwers, airco, technische installaties, detailleringen e.d.
1/10
Thumbnail
Vloeibare samenstelling voor omsluiting, zonder naden en voegen
2/10
Thumbnail
Hecht op praktisch iedere ondergrond
3/10
Thumbnail
Volledig getest en goedgekeurd in de hoogste klasse volgens EOTA/ETAG 005
4/10
Thumbnail
Koud verwerkbaar, waardoor uitstekende preventie tegen brandgevaar
5/10
Thumbnail
Verwerkbaar vanaf -5 ̊C
6/10
Thumbnail
Veilig verwerkbaar, zonder warmtebron of vlam
7/10
Thumbnail
Uiterst bestendig tegen weersinvloeden (UV/IR) en chemicaliën uit lucht en water
8/10
Thumbnail
Bestendig tegen hydrolyse en worteldoorgroei (goedkeuring in de hoogste klasse volgens FLL en EN 13948)
9/10
Thumbnail
Uiterst bestendig tegen stralingswarmte (DIN 4102) en vliegvuur
10/10
sieraad amsterdam glas

Betrouwbare eigenschappen

Eigenschappen als de vloeibare en koude verwerkbaarheid van ons product geven het vertrouwen dat er veilig gewerkt kan worden onder vele omstandigheden. De zekerheid dat ons product hecht op vrijwel iedere ondergrond zorgt er bovendien voor dat wij uitdagingen aan kunnen gaan.

Neem bijvoorbeeld het glazen dak van Het Sieraad in Amsterdam. Het dak vertoonde lekkages door versleten kitafdichtingen tussen de profielen van de glazen delen. Het vervangen hiervan was geen optie. Met Triflex is de afdichting over de bestaande kitnaden en op het glas aangebracht. Dankzij de vloeibare samenstelling van het product kon dit tot in de kleinste details en zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van het monumentale gebouw.

Referentie Het Sieraad
optimale werkbaarheid

Optimale werkbaarheid

Optimale werkbaarheid houdt in dat er dankzij de zekerheden vrijwel geen omstandigheden zijn waaronder Triflex niet verwerkt kan worden. Dankzij de vloeibare samenstelling, de koude verwerkbaarheid en de zekerheid dat brandgevaar uitgesloten is, is het mogelijk om iedere situatie te voorzien van een naadloze, waterdichte en bestendige afwerking. Ook in koude omstandigheden!

Een mooi voorbeeld is het dakoppervlak van De Evenaar in Rotterdam. Op het dak van het complex staan vele buizenstelsels en installaties die door de slechte bereikbaarheid met traditionele dakbedekking niet waterdicht af te werken zijn. Doordat Triflex vloeibaar verwerkt wordt konden op De Evenaar zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken naadloos worden afgedicht. Door vervolgens het grind terug te plaatsen, waren aanpassingen aan de afvoeren niet nodig.

Referentie De Evenaar
Stadspoort Culemborg Triflex

Gegarandeerde kwaliteit

Volledig getest en goedgekeurd in de hoogste klasse volgens EOTA/ETAG 005, veilig verwerkbaar en bestand tegen vele vervelende omstandigheden zoals hydrolyse, worteldoorgroei, vliegvuur en stralingswarmte. Triflex heeft vele keuringen doorstaan om de zekerheid te kunnen bieden dat de producten en systemen in staat zijn om daken duurzaam te beschermen.

Dat dit erg belangrijk is wordt duidelijk wanneer op cruciale punten de ondergrond zelf niet meer de zekerheid kan bieden. De oude Stadspoort van Culemborg stamt uit de 14e eeuw en is in 2015 volledig gerestaureerd. Ook de oude dakgoten werden aangepakt. Het belangrijkste doel was om de goot langdurig waterdicht te maken en eventuele scheuren te overbruggen. Het Triflex systeem werd bovendien ook deels aangebracht op de kantelen vanwege de uitstekende scheuroverbruggende capaciteiten.

Referentie Stadspoort Culemborg
Vuurtoreneiland

Uitstekende bestendigheid

Triflex hecht waarde aan duurzaamheid en verzekert daarom bij de producten een hoge mate van bestendigheid. De producten zijn bestendig tegen weersinvloeden (UV/IR), chemicaliën uit lucht en water, stralingswarmte (DIN 4102), vliegvuur, hydrolyse en worteldoorgroei (goedkeuring in de hoogste klasse volgens FLL en EN 13948). 

Het Vuurtoreneiland, aangelegd in 1701, heeft al 300 jaar lang weer en wind moeten doorstaan. Echter was in 2015 het betonnen dak van het fort, dat leunt op een zware stalen constructie, behoorlijk aangetast en niet meer waterdicht. Het fort, evenals de bunkers op het eiland, werden voorzien van een naadloze waterdichting van Triflex. Dankzij de afwerking van Triflex zal het fort weer voor jaren bestand zijn tegen de elementen.

Referentie Vuurtoreneiland

Efficiënt werken met Triflex

De Triflex-systemen worden aangebracht en verwerkt middels een vakkundige methode. Triflex biedt tools die bijdragen aan het leveren van maatwerk op ieder oppervlak. Deze tools maken het verwerken van Triflex-producten eenvoudiger. Zo wordt het gewenste eindresultaat bereikt. De tools die Triflex biedt zijn: emmers met maatvoering, katalysator schepjes, blikopeners, bussen katalysator van 1kg, voorgevormde vliezen en zelfklevende vliezen (SK-vliezen).

Naar Tools

Multifunctionele daken

Platte daken worden tegenwoordig steeds vaker als multifunctionele daken ingezet. De belangrijkste functie is natuurlijk dat een dak zorgt dat het gebouw waterdicht is en blijft, maar tegenwoordig kan een dak veel meer functie krijgen: om op te recreëren, reduceren van CO2, te parkeren, om energie mee te winnen of voor waterberging. Ook voor dit soort multifunctionele daken biedt Triflex oplossingen.

Bij multifunctioneel gebruik van een dak in een bestaande situatie zijn een aantal zaken op het gebied van veiligheid en regelgeving van belang. In principe zijn extensieve groendaken vergunningsvrij, zoals bijvoorbeeld een sedum- of grasdak. Echter, sommige steden hebben een beschermd stadsgezicht, hierdoor gelden er andere regels. Dit is ook het geval wanneer je een intensief groendak wilt realiseren waarop je wilt recreëren of ondernemen. Voor het creëren van extensieve en intensieve daken gelden verschillende normen en eisen rond het gebruik en de aanleg uit het oogpunt van milieu, bruikbaarheid, veiligheid, privacy en energiezuinigheid. Daarnaast moet uiteraard de constructie van het dak bestand zijn tegen het gebruik van het dak.

Multifunctionele daken

Wilt u weten wat Triflex voor u kan betekenen of heeft u aanvullende vragen? 

Bel ons gerust op 038 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of stel uw vraag via het contactformulier.

Contact