Veilig de weg op door zichtbare wegmarkeringen

De zichtbaarheid van wegmarkeringen en de kwaliteit van het wegoppervlak zijn een belangrijk onderdeel van de verkeersveiligheid. Wegen zonder een wegmarkering zijn niet meer in te denken, gelukkig maar! Want wegen worden veilig door een combinatie van opvallende belijning en de juiste antislipwaarde. Bij Triflex bieden wij duurzame kwaliteitsmaterialen die bestand zijn tegen zware belasting en het toenemende verkeer. Hierdoor kan de veiligheid van iedere weggebruiker gewaarborgd worden. 

In tegenstelling tot het veelgebruikte thermoplasten werkt Triflex met koudplasten (PMMA). Een voordeel hiervan is dat het koud wordt aangebracht, hierdoor is het milieuvriendelijker en heeft het een langere levensduur. Koudplasten hechten aan vrijwel iedere ondergrond, ze kunnen zowel vlak als in structuurmarkering worden aangebracht.

De wegmarkeringen van Triflex kunnen in heel Europa toegepast worden. Als eerste in Europa voldoen wij aan alle eisen om de CE-markering (Conformité Européenne) te mogen dragen. Alle wegmarkeringen van Triflex zijn in overeenstemming met de Europese regelgeving.

Met al meer dan 20 jaar ervaring in duurzame markeringsmaterialen adviseert Triflex graag in de keuze tussen kosten, slijtvastheid, duurzaamheid, verwerkingssnelheid en kleurvastheid. Wij hebben voor elke opdracht een passende wegmarkering.

Jaren ervaring met koudplasten

Triflex heeft al meer dan 20 jaar ervaring met duurzame markeringsmaterialen op basis van PMMA (koudplasten).

De voordelen van koudplasten op een rij:

  • Bijzonder slijtvast
  • Hechting op elke ondergrond
  • Betere hechting dan thermoplast of wegenverf
  • Snelle uitharding, dus weinig verkeersoverlast
  • Diverse kleuren
  • Geschikt voor agglomeraat en gesloten oppervlak

De koudplastproducten van Triflex kunnen als structuurmarkering worden aangebracht en indien ze worden toegepast als agglomeraat-markering, dan ontstaat een Type II-markering die zorgt voor een betere zichtbaarheid in het donker en bij natte omstandigheden.

wegmarkering markeringsproduct triflex
1/5
Thumbnail
2/5
Thumbnail
3/5
triflex markering
4/5
wegmarkeringen product triflex
5/5

Oppervlaktecoating voor fietspaden

Elke weg heeft een ander soort wegmarkering nodig. Zo is het voor fietspaden belangrijk dat zij de aandacht trekken van automobilisten en een goede stroefheid hebben. Triflex heeft verschillende soorten oppervlaktecoating voor verschillende fietspaden. Wordt de coating zwaar belast en is een hoge slijtvastheid vereist? Of moet het project snel worden voltooid om overlast te beperken?

Lees verder

Luminicerende markeringen

Wegmarkeringen kunnen verschillende functies hebben. Zo kan een wegmarkering ook hulp bieden bij noodsituaties. Denk hierbij aan rookontwikkeling of lichtuitval in donkere ruimtes. Lichtgevende markeringen kunnen helpen om de kortste weg uit een gevarenzone te vinden. Deze luminicerende markeringen bevatten pigmenten die daglicht of kunstlicht absorberen. Wanneer het donker is geven zij een geelgroen licht af. De markeringen zijn eenvoudig aan te brengen en vereisen geen investering in speciale machines.

Lees verder

Veilige en decoratieve wegmarkeringen

Er worden verschillende eisen gesteld aan coating. Dit is allemaal afhankelijk van de functie van de wegmarkering. Verschillende eigenschappen van coating zijn bijvoorbeeld slijtvastheid, verwerking, stroefheid en kleurvastheid. Daarnaast kan coating handmatig en machinaal aangebracht worden, dit heeft natuurlijk invloed op de snelheid van de voltooiing van projecten. Wij bieden coating aan voor verschillende omstandigheden. Een coating die zwaar wordt belast, zoals bij een kruisingsoppervlakte, heeft natuurlijk andere eigenschappen dan een coating voor sportvelden en pleinen bij wooncomplexen.

Lees verder

Wegenverf

Het is natuurlijk ook mogelijk dat wegmarkeringen tijdelijk of op een plek met weinig verkeersbelasting nodig zijn. In deze gevallen hebben wij een markeringsverf die speciaal ontwikkeld is voor figuraties en belijning. Deze markeringsverf is op acrylaatbasis en heeft een uitstekende dekking.

Lees verder

Weten wat Triflex voor u kan betekenen? Bel ons gerust op +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl

Brochure

Gerealiseerde oplossingen