Sportcomplexen

Sport- en evenementencomplexen hebben te maken met verschillende uitdagingen. Zo moeten ze onbeperkt gebruikt kunnen worden tijdens evenementdagen, moeten ze maximale veiligheidseisen voor bezoekers garanderen en het hoofd bieden aan de blootstelling aan grote bezoekersstromen. Triflex kan helpen om alle uitdagingen aan te gaan. Dit doen we voor verschillende onderdelen van het complex:

  • Tribunes en openbare ruimtes
  • Daken
  • Parkeergelegenheden
  • Entreezones 
  • Kleedruimtes
  • Techniek en muziek/geluidsruimte
  • VIP ruimte

Benieuwd naar wat Triflex voor uw sportcomplex kan betekenen? Neem contact met ons op! We helpen u graag verder. 

Contact

Tribunes 

Regen tijdens een voetbalwedstrijd is voor de spelers niet fijn, maar ook de supporters die in de tribunes zitten, kunnen hier overlast aan ondervinden. De stalen vergaarbakken, welke voor een deel boven de tribunes zijn gepositioneerd, kunnen voor hevige lekkages zorgen, door bijvoorbeeld verstopping en corrosie. Triflex biedt diverse hoogwaardige oplossingen voor tribunes, die deze problemen verhelpen.

Bij stadion Galgenwaard van FC Utrecht speelde dit probleem. Hier werd het Triflex ProDetail systeem gebruikt om lekkages te verhelpen. De lange levensduur van dit systeem zorgt ervoor dat men de komende jaren geen omkijken meer heeft naar de vergaarbakken. Bezoekers van Galgenwaard kunnen weer genieten van de wedstrijden, zonder nat te worden!

Daken

Daken staan het hele jaar door bloot aan het weer en tal van andere invloeden en daarom is een gewapend en waterdicht dak cruciaal. Aansluitingen, hoeken, doorvoeren en andere, vaak complexe detailleringen dienen zo goed mogelijk beschermd te worden. De daksystemen van Triflex geven daken en dakdetails van sportcomplexen een gegarandeerde ondoordringbare afdichting. Zo voorkomt u lekkage en kostbare waterschade. Triflex beweegt flexibel met de ondergrond mee en heeft daardoor een scheuroverbruggende werking. Daarnaast zorgt een wapeningsvlies voor optimale sterkte. De bezoekers zijn met Triflex volledig beschermd tegen weersomstandigheden en kunnen genieten van de wedstrijden, zonder nat te worden!

Voordelen van een Triflex oplossing

Een stadion of sportcomplex heeft te maken met grote groepen mensen die tegelijkertijd gebruikmaken van de ruimte. Hierbij is een vloer die dit intensieve gebruik kan opvangen van essentieel belang. Daarnaast is een sluiting voor meerdere dagen niet gewenst. Doordat onze producten vloeibaar en koud worden aangebracht, is de applicatie snel en veilig. Tevens kunnen onze systemen, in tegenstelling tot veel traditionele oplossingen, het hele jaar door worden verwerkt. 


Meer voordelen:
- Naadloze afdichting door vloeibare samenstelling
- Hecht op praktisch iedere ondergrond en kan zelfs over een bestaande oplossing worden aangebracht
- Koud verwerkbaar, waardoor uitstekende preventie tegen brandgevaar
- Verwerkbaar vanaf -5C
- Uithardingsproces ongeveer 45 minuten en al beloopbaar na 60 minuten.
- Regendicht na slechts 30 minuten, ongeacht de tijd van het jaar en zelfs bij lage temperaturen
- Uiterst bestendig tegen weersinvloeden en chemicaliën uit lucht en water
- Beschikbaar in een ruim scala aan kleuren 

Parkeergelegenheden

Het is belangrijk dat er voldoende parkeerruimte beschikbaar is bij een sportcomplex. Daarnaast is het cruciaal dat supporters op een veilige en prettige manier de weg kunnen vinden in zo’n parkeervoorziening, zeker zo vlak voor een wedstrijd. Daarom moet de routestructuur overzichtelijk, zichtbaar, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn. Kleurgebruik of benamingen maakt afdelingen en verdiepingen herkenbaar voor de bezoeker. De producten van Triflex kunnen hierbij helpen. Het kleurenspectrum van Triflex biedt vele kleuren en verschillende afwerkingen. Zo kan duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen loopzones en autozones en kan een duidelijke routestructuur gecreëerd worden in de parkeergelegenheid. Daarnaast kan met ons aanbod in kleuren, de parkeervoorziening ook worden afgewerkt in de stijl van het sportcomplex. Dit zorgt weer voor een optimale beleving van de bezoekers. Bovendien wordt er voor een veilige omgeving gezorgd door de antislipstructuur in onze systemen. Ook een goede afdichting en bescherming van de ondergrond is een vanzelfsprekendheid. 

Entreezones

De entreezone is het verlengstuk van het sportcomplex. Kleur en decoratie spelen er een grote rol bij de afwerking. Met Triflex kunt u de entreevloer nog persoonlijker maken en perfect laten aansluiten bij de uitstraling van bijvoorbeeld uw sportclub.

Zo is met met Triflex FloorTattoos mogelijk om een logo, naam of afbeelding op de vloer aan te brengen. De Tattoo en de kunststof vloer worden in meerdere lagen aangebracht waardoor de vloer naadloos, slijtvast en perfect waterdicht wordt. Triflex FloorTattoos combineren dus techniek met duurzaamheid en een unieke sfeer en persoonlijke uitstraling. 

Benieuwd naar wat Triflex voor uw sportcomplex kan betekenen? Neem contact met ons op! We helpen u graag verder. 

Contact

Brochure sportcomplexen

Meer informatie over Triflex voor sportcomplexen kunt u lezen in onderstaande brochure!

Brochure
File