Markthal Rotterdam grondig gerenoveerd

Veilige hellingbaan en inritzone met optimale bereikbaarheid
Meer weten?

Hellingbaan en inritzone Markthal Rotterdam

De Markthal is een groot woon- en winkelgebouw, gesitueerd in het bruisende Rotterdam. Op de overdekte markt kun je onder andere terecht voor verse producten, een lekker drankje of diverse hapjes uit het binnen- en buitenland.
Locatie
Rotterdam
Oplevering
Mei 2021
Segment
Parkeren
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek

De uitdaging

De hellingbaan en de inritzone van de parkeergarage onder de Markthal, waren ernstig beschadigd door weersinvloeden en zware mechanische belasting. De inritzone was zelfs versleten tot op de betonnen ondergrond. Het werd hoogtijd om de vloeren grondig aan te pakken. De opdrachtgever wenste een uiterst veilige parkeervloer die na de renovatie weer snel berijdbaar is, voor een optimale bereikbaarheid van de parkeergarage.

De oplossing

Meekelenkamp Kunststof Techniek mocht het project onderhanden nemen. Er is gekozen voor het Triflex Deckfloor systeem. Dit is een hoogwaardig, duurzaam en slijtvast Triflex gietvloersysteem, dat speciaal ontwikkeld is voor hellingbanen en parkeervloeren met een hoge verkeersbelasting. Het beschermt de constructie en door de antislipwerking wordt de veiligheid van de gebruikers verhoogd. De producten zijn door de snelle uitharding vrijwel direct weer berijdbaar, waardoor de toegankelijkheid wordt gewaarborgd. Daarnaast geeft het systeem deze hellingbaan en inrit de gewenste uitstraling vanwege de vele beschikbare kleurvariaties.

Het proces

Als eerste zijn de verwerkers begonnen met het schuren en stralen van de bestaande vloeren tot op de gezonde betonnen ondergrond, waarna er enkel wat klein herstel van deze ondergrond is uitgevoerd. Tot slot is het Triflex-systeem zorgvuldig in fases aangebracht, om zo de continue bereikbaarheid van de parkeergarage en de expeditie te waarborgen.

Het resultaat

De vloeren zijn voorzien van een duurzame en veilige oplossing met een vernieuwde uitstraling. De bezoekers van de markthal kunnen weer veilig gebruik maken van de hellingbaan en inritzone van de parkeervoorziening.

ss1_markthal
1/7
ss2_markthal
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Casestudy
File