Parkeerdek doe-het-zelf-woonwarenhuis

Een bewuste keuze voor duurzaamheid
Meer weten?

Parkeerdek doe-het-zelf-woonwarenhuis

Tussen 2006 en 2008 werd de vestiging omgebouwd tot internationaal opleidingscentrum. Veranderingen op het gebied van o.a. uitstraling worden hier getest. Niet alleen in de winkel, maar ook de parkeergelegenheid moet in het concept passen. Toegankelijk, duurzaam en een goede vormgeving zijn de uitgangspunten.
Locatie
Delft
Oplevering
november 2015
Segment
Parkeren
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek BV

Projectomschrijving

De constructie met zijn problemen

Tijdens de verbouwing heeft men gekozen voor holle kanaalplaten met een druklaag. Een afdichting op het parkeerdek bleek niet nodig. Doordat het dek destijds niet gedilateerd was vanwege de gebouwstabilisatie, zijn in de loop der jaren lengtescheuren en enkele dwarsscheuren ontstaan. Hierdoor ontstonden onaangename lekkages op het ondergelegen dek. Ook was de druklaag dusdanig aangetast dat er sprake was van zichtbare wapening en corrosie. Geen aangename binnenkomer voor de vele bezoekers. Er moest dan ook een oplossing komen. Het concern zette de vraag uit in de markt.

De wens van de opdrachtgever

Het parkeerdek moest duurzaam worden afgedicht, slijtvast zijn en esthetisch er prima uit zien. Het project diende tevens als pilot voor de parkeergelegenheden van alle vestigingen over de wereld.

Het resultaat

Na de vele inschrijvingen, mochten twee partijen een proefvlak aanbrengen. Meekelenkamp Kunststof Techniek BV bracht een duurzaam systeem aan met de producten van Triflex. Mede door de adviserende rol van zowel Triflex als MKT, het uitstekende proefvlak en de goede eigenschappen van het systeem viel de keuze op het gewapende parkeerdeksysteem van Triflex.

Het Zweedse concern verwachtte een waterdichting die met zo min mogelijk overlast voor de bezoekers werd aangebracht, maar waar ook een uitstraling neergezet werd die overal ter wereld bruikbaar is. Dankzij de goede samenwerking tussen alle partijen is dat zeker gelukt!

Gerelateerde referenties