Waterdicht parkeerdek Rotterdam

In het voorjaar van 2023 hebben wij mogen meewerken aan een mooi project, namelijk een parkeerdek te midden van een nieuwbouw appartementencomplex in Rotterdam.
Het ging om een parkeerdek en hellingbanen boven een ondergrondse garage.
Locatie
Rotterdam
Oplevering
Voorjaar 2023
Segment
Parkeren
Applicateur
Meekelenkamp

De uitdaging

Het was van cruciaal belang dat het parkeerdek en de hellingbaan waterdicht werden afgedicht, zodat de onderliggende parkeergarage beschermd bleef. Het parkeerdek werd gerealiseerd tijdens de nieuwbouw van het appartementencomplex, waardoor het ook van groot belang was dat er geen schade zou ontstaan aan de nieuwe afwerking als gevolg van de uitvoering van de overige bouwwerkzaamheden. 

1/4
2/4
3/4
4/4

De oplossing

Er is gekozen voor Triflex ProPark 1 op het parkeerdek en Triflex ProPark 3 op de hellingbanen. Deze systemen zijn volkomen naadloos en volledig waterdicht en het beschermt het parkeergebouw tegen de meest extreme weersomstandigheden. Daarnaast is dit systeem bestand tegen de werking en scheurvorming, die optreedt in een constructie bestaande uit kanaalplaten met druklaag als gevolg van thermische en mechanische belasting.

Het proces

Erkend Triflex applicateur Meekelenkamp is hiermee aan de slag gegaan. Zij hebben de expertise op het gebied van waterdichting van parkeervloeren en waren daarom een geschikte partij. 

Ze zijn begonnen met het stralen van de betonnen ondergrond, waarna ze een Primer, membraan, slijtlaat met instrooiing en finish hebben aangebracht.

Het resultaat

Het resultaat is een esthetisch, waterdicht en veilig parkeerdek, te midden van appartementencomplexen en woningen. Het parkeerdek is omgeven door pergola’s, welke het geheel een vriendelijke uitstraling geeft.