Parkeergarages ziekenhuis Noord-Brabant

Parkeergarage weer veilig en visueel aantrekkelijk
Meer weten?

Parkeergarages ziekenhuis Noord-Brabant

In 2018 was het bezoekersparkeergarage van het ziekenhuis in Noord-Brabant hoognodig toe aan een renovatie. Tijdens de inspectie kwamen diverse problemen aan het licht bij de parkeergarage. Zo bleek er onthechting van de bestaande coating, was er zichtbare slijtage, onvoldoende antislip, toonde de afwerking scheurvorming en was er zichtbare waterschade/lekkage.
Locatie
Noord-Brabant
Oplevering
September 2018
Segment
Parkeren
Applicateur
Meekelenkamp Kunstof Techniek

Projectomschrijving

De parkeergarage is 6 à 7 jaar voorafgaand aan de renovatie opgeleverd met een polyurethaan-afwerking. Echter, een aantal jaren later waren er scheurvormingen en onthechting in de afwerkingslaag zichtbaar. Ook was er hydrolyse belasting door stilstaand water. Het bovendek van de garage staat elke dag bloot aan zon en uv-straling en tevens beschikt het dek over een warmte-koude werking. Dit zijn factoren die een zeer grote impact hebben op de te gebruiken basishars. Omdat de vloer nodig toe was aan vervanging, won de opdrachtgever advies in bij applicateur Meekelenkamp Kunstof Techniek (MKT) en Triflex.

1/1

De oplossing

De opdrachtgever zocht naar een duurzame oplossing die een langere levensduur zou hebben dan de huidige afwerking. Triflex zette daarom factoren die belangrijk zijn voor de parkeergarage op een rij en kwam met een advies voor het ziekenhuis. Met deze uitdagingen in het achterhoofd en parkeerdek dat bloot staat aan diverse weersinvloeden, adviseerde Triflex een PMMA-afwerking voor de parkeergarage. De producteigenschappen (zeker in een buitenklimaat) van een PMMA-afwerking overstijgen in grote maten de eigenschappen van epoxy of polyurethaan. Dit is een reden waarom Triflex epoxy- en polyurethaan-afwerkingen in een binnen-situatie toepast en in een buitenklimaat PMMA. De PMMA-afwerking zorgt ervoor dat men voor hele lange tijd ontzorgd is.

MKT heeft de gehele parkeergarage in fases aangepakt en afgewerkt. Doordat het een bezoekersparkeergarage van een ziekenhuis is, ligt er een grote druk op de parkeervoorziening. Het is een doorlopend proces aan ziekenhuisbezoekers die komen en gaan. Het was daarom essentieel om de parkeergarage, waar mogelijk, op zo’n wijze af te werken waardoor de overlast voor alle bezoekers zo beperkt mogelijk werd gehouden. 

Door het gebruik van Triflex’ producten is het gewenste resultaat behaald voor de commerciële bezoekersgarage. Na dit succes is in 2020 ook de personeelsgarage van het Brabantse ziekenhuis aangepakt. Beide garages zijn weer visueel aantrekkelijk, veilig, duurzaam beschermd en kunnen weer voor jaren mee!