Parkeergarage "Prins en Keizer"

Een fantastische parkeerlocatie midden op de grachtengordel.
Meer weten?

Parkeergarage "Prins en Keizer"

Prins en Keizer is de nieuwe naam van het zeer bekende voormalige ABN gebouw in de Amsterdamse binnenstad. Bij het ontwerp van de garage en de applicatie van de coating en markering moest rekening gehouden worden met de hoge kwaliteitseisen die Apcao stelt en met de signalisatiehandleiding om de veiligheid, het comfort en het parkeergenot te waarborgen.
Locatie
Amsterdam
Oplevering
juli 2014
Segment
Parkeren
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek BV

Projectomschrijving

Prins en Keizer is de nieuwe naam van het zeer bekende voormalige ABN gebouw in de Amsterdamse binnenstad. Zoals de naam al suggereert, ligt het gebouw tussen de twee beroemde grachten, Prinsengracht en Keizersgracht, aan de Vijzelstraat. De inrit van de parkeergarage bevindt zich aan de Prinsengracht en de uitrit aan de Keizersgracht. Een fantastische parkeerlocatie midden op de grachtengordel.

De hoge kwaliteitseisen die Apcao stelt, vastgelegd in een bedrijfsarchitectuur, moesten zichtbaar zijn in de parkeergarage. Het concept van Apcoa is vastgelegd in een bedrijfsarchitectuur. Samen met de signalisatiehandleiding moet dit de veiligheid, het comfort en het parkeergenot waarborgen. Bij het ontwerp van de garage en de applicatie van de coating en de markering is rekening gehouden met deze specifieke wensen van de opdrachtgever.

De staat van de vloer was bij oplevering van mindere kwaliteit dan verwacht en het vochtpercentage van de onderste vloer lag hoger. Daarom is er een extra laag aangebracht en is de onderste verdieping voorzien van het 4-laagse watergedragen UCS systeem, welke meer dampopen is dan het Triflex CPS-C+ systeem dat op de -1 verdieping is aangebracht.

Hoogwaardige systemen die niet alleen aan de wensen van de opdrachtgever voldoen, maar ook op het technische vlak uitermate geschikt zijn voor deze toepassing.

Gerelateerde referenties