Parkeergarage Tivoli

Parkeren in hartje Tilburg
Meer weten?

Parkeergarage Tivoli Tilburg

Parkeergarage Tivoli in Tilburg werd gebouwd in 1994 en biedt ruimte aan ruim 750 auto’s. Toen de garage werd ontworpen, is al rekening gehouden met een andere bestemming voor de benedenverdieping. Dit jaar werden de mogelijkheden benut: een nieuw bedrijfsverzamelgebouw De Plint: gericht op creatieve ondernemers.
Locatie
Tilburg
Oplevering
augustus 2015
Segment
Parkeren
Applicateur
NBK Zuid

Projectomschrijving

Voor het integreren van De Plint met de parkeergarage en het realiseren van een directe verbinding met poppodium 013, werd Solid Service gevraagd een plan van aanpak te formuleren. Na uitgebreid onderzoek bleek dat ook de parkeergarage zelf niet meer voldeed aan de gestelde criteria en kwaliteitseisen.

Applicateur NBK Zuid tekende voor de gehele renovatie van de garage van 18.000 m2. Het parkeerdek met horizontale en hellende vlakken, de hellingbanen en ook de loopbruggen en trappenhuizen werden onder handen genomen. Maatwerk met voor elk onderdeel een passend Triflex systeem.

Het bovenste, zonaanschenen parkeerdek is afgewerkt met gewapend Triflex systeem. Daarnaast is het nu ook bestand tegen extreme temperatuursverschillen in zowel de winter als de zomer. De hellingbanen werden voorzien van een systeem met een aangepaste korrelgrootte. Zo ontstaat ook op een hellingbaan voldoende grip.

Op de hellende vlakken is gewerkt met Triflex Deckfloor, variant 1. Door kwartszand van de juiste gradatie in te strooien, is ook hier stroefheid aangebracht. Op de horizontale vloeren is het
Triflex DCS-C systeem toegepast. Een systeem ontwikkeld voor gladde oppervlakken en voorzien van een passende kleur.

Tot slot zijn aanwezige loopbruggen en trappenhuizen afgewerkt met het decoratieve Triflex BAS systeem. Uiteraard voldoen alle door Triflex aangebrachte systemen aan de NEN 2443 richtlijn en ETAG-005 normering. Een mooi project waar Triflex trots op is. Zeker ook vanwege de snelle oplevering in extreme hitte en tussenkomst van de Tilburgse kermis. De gehele renovatie werd in een tijdsbestek van slechts 10 weken uitgevoerd. Inclusief voorbereiding, het verwijderen van oude afwerklagen en de nodige reparaties.

Casestudy
File

Gerelateerde referenties