Parkeerkelder Brabantplein

Van 'donker hol' naar 'aanwinst voor de stad'.
Meer weten?

Parkeerkelder Brabantplein

Het moest een frisse, uitnodigende parkeergarage worden die aan de NEN2443-2013 normering voldoet. Ook voor het lopende bezoek aan de parkeergarages moest het veilig en overzichtelijk zijn. De keuze voor Triflex was snel gemaakt.
Locatie
Uden
Oplevering
juni 2015
Segment
Parkeren
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek BV

Projectomschrijving

Het moest een frisse, uitnodigende parkeergarage worden die aan de NEN2443-2013 normering voldoet. Ook voor het lopende bezoek aan de parkeergarages moest het veilig en overzichtelijk zijn. En als dan een andere parkeergarage is opgeleverd die aan alle gewenste eisen voldoet, dan is de keuze voor dezelfde leverancier en applicateur snel gemaakt.

De Gemeente Uden hoefde niet lang na te denken. De ervaring bij parkeergarage Promenade maakte de keuze voor Triflex en Meekelenkamp Kunststof Techniek makkelijk. Ook bij dit project werd vanaf het begin meegedacht.

Het oplossen van de vochtproblemen, het "onveilige" gevoel wegnemen en voldoen aan de antislipwaarden uit de NEN2443-2013 waren belangrijke speerpunten.

Er is gekozen voor twee systemen. De vochtproblemen in de kelder vroegen om een waterdampdoorlatend systeem. Daarom is het Triflex UCS systeem toegepast. Omdat het vloerveld voldoende antislip moest zijn, werd de vloeibare kunststof ingestrooid met kwartszand.

Door de tractie van een voertuig bij zowel op- als neergaand gebruik wordt de hellingbaan extreem zwaar belast. Een duurzaam, degelijk systeem is dan noodzakelijk. Het Triflex DeckFloor systeem, variant 3 is uitermate geschikt om deze tractie op te vangen waardoor de parkeerkelder veilig binnen gereden kan worden.

Een zorgvuldige keuze voor systemen maakt dat de parkeergarage veilig, fris en uitnodigend aanvoelt.

Casestudy
File

Gerelateerde referenties