Parkeergarage Alrijne Ziekenhuis

Lekkageproblemen opgelost: 'Het regende binnen net zo hard als buiten.'
Meer weten?

Parkeergarage Alrijne Ziekenhuis

De slijtlaag en de waterdichtheid van de parkeergarage waren na bijna 10 jaar na de oplevering compleet weg. „Het regende binnen bijna net zo hard als buiten.“ Het ziekenhuis koos dit keer heel bewust om het dak af te dichten met Triflex.
Locatie
Alphen aan den Rijn
Oplevering
juni 2015
Segment
Parkeren
Applicateur
Blom Flooring Systems BV

Projectomschrijving

Het Alrijne Ziekenhuis is een poliklinisch ziekenhuis met een eigen operatieafdeling en een pijnbehandelcentrum. Het is iedere dag een komen en gaan van bezoekers en personeel. De slijtlaag en de waterdichtheid van de parkeergarage waren na bijna 10 jaar na de oplevering compleet weg. „Het regende binnen bijna net zo hard als buiten.“ Het ziekenhuis koos dit keer heel bewust om het dak af te dichten met Triflex. Met het volledig gewapende ProPark systeem, variant 1 om precies te zijn. De hellingbanen werden voorzien van het slijtvaste ProPark systeem, variant 3 en op de begane grond werd het Triflex DCS-C coatingsysteem aangebracht.

De grootste uitdaging was dat de parkeergarage continu open moest blijven. Er is steeds overlegd en besloten de fases waarin het werk werd uitgevoerd, kleiner te maken, zodat er minder hoefde te worden afgezet. De zeer snel uithardende systemen op basis van PMMA zorgden ervoor dat de afgesloten gedeelten weer snel beschikbaar waren. Overlast werd tot een minimum beperkt.

Duidelijk, netjes en strak. Dat is het eindresultaat van de onlangs gerenoveerde parkeergarage van het ziekenhuis. Men koos voor een open uitstraling, gangbare kleuren en een compleet nieuw lichtplan. Het Triflex ProPark systeem biedt een volledige waterdichting en duurzame bescherming van de constructie en het onderliggende parkeerniveau. Op de begane grond was dit niet nodig. Door gebruik te maken van het DCS-C systeem is er een slijtvaste afwerking ontstaan met dezelfde uitstraling als het parkeerdek!

Gerelateerde referenties