Parkeergarage De Beurs tot in detail beschermd

Beschermde en esthetische parkeergarage met veilige routes
Meer weten?

Parkeergarage De Beurs

Bij de bovengrondse parkeergarage De Beurs, nabij Schouwburg Hengelo, ontstond lekkage in de vloer, doordat de ondergrond scheurvorming vertoonde. In de loop der jaren is op verschillende manieren geprobeerd de overlast te beperken.
Locatie
Hengelo
Oplevering
Januari 2020
Segment
Parkeren
Applicateur
Blom Flooring Systems

Projectomschrijving

In 2019 besloot de gemeente Hengelo om de parkeervloeren in zijn geheel te laten renoveren, waarbij ervoor de buitendekken een volledige waterdichting werd geëist. Daarnaast diende alle parkeerdekken weer voldoende antislip te worden gemaakt. De bovenste twee dekken van de parkeergarage en twee onoverdekte delen zijn bij de vorige renovatie voorzien van een coatingsysteem dat uiteindelijk weinig heeft bijgedragen; de tussendekken waren onafgewerkt en enkel van belijning voorzien.

Omdat de parkeervoorziening goed beschermd moet worden tegen de meest extreme (weers)omstandigheden, is er gekozen voor het Triflex ProPark systeem. Dit volledig gewapende en scheuroverbruggende systeem is volkomen naadloos en volledig waterdicht. Ook is er gekozen voor een zeer slijtvast en solide membraan dat hier duurzaam op is berekend. Complexe detailleringen, vaak de zwakke plekken, worden hiermee naadloos in het geheel geïntegreerd en volledig gewapend afgedicht.

Om er zeker van te zijn dat het parkeerdek en de hellingbaan hoge verkeersbelasting aan kan, is er gekozen voor het Triflex DeckFloor systeem. Dit duurzame en slijtvaste systeem is speciaal ontwikkeld voor parkeerdekken en hellingbanen met een hoge verkeersbelasting. Het beschermt de constructie en door de antislipwerking wordt de veiligheid van de gebruikers verhoogd. De vloeren in parkeergarages zijn vaak glad.

Dit wordt soms versterkt door weersinvloeden, zoals regen of sneeuw. Om de veiligheid te vergroten met een antisliplaag is er tot slot gekozen voor het Triflex DCS-C systeem.

Het project is voorspoedig verlopen met als resultaat een duurzaam afgedichte en beschermde parkeergarage voorzien van een moderne uitstraling, veilige routes en belijningen.

Blom Flooring Systems levert uitstekende prestaties in kunststofvloerafwerkingen en heeft veel ervaring met het beschermen en afdichten van parkeervloeren. Als eerste zijn de buitengelegen dekken aangepakt, waarna er van boven naar beneden werd gewerkt. Hierbij werd telkens een deel van de vloer als rijbaan gebruikt om op de bovengelegen verdiepingen te kunnen komen. De garage kon hierdoor in gebruik blijven tijdens de renovatie.

De top- en buitendekken zijn beide voorzien van een volledig gewapend membraan die vloeibaar is aangebracht en alle werking vanuit de ondergrond opvangt. De scheuren in de ondergrond zijn in zijn geheel overbrugd, waardoor lekkage geen kans krijgt. Om de vloer daarnaast van voldoende stroefheid te voorzien, is op de afwerking een antislip slijtlaag aangebracht. Op deze manier is het membraan volledig bestand tegen mechanische invloeden van het autoverkeer.

De applicateur voorzag de tussendekken van een slijtvast antislip coatingsysteem. Doordat deze dekken in veel mindere mate worden belast door water, moesten deze dus vooral zorgdragen voor voldoende stroefheid. Bij het naar binnen rijden in een ondergrondse parkeergarage is het vaak meteen duidelijk dat het over het algemeen vrij donker en somber is, omdat natuurlijk licht ontbreekt. Met dit systeem krijgen de tussenzones visuele kwaliteit en blijven ze door en door beschermd.

Tot slot is er gebruik gemaakt van opvallende kleuren en belijningen in de garage. Kleurgebruik of benamingen maakt de verdiepingen herkenbaar voor de bezoeker en op deze manier is er een zo veilig mogelijke omgeving gerealiseerd.

1/3
2/3
3/3

Het project is voorspoedig verlopen met als resultaat een duurzaam afgedichte en beschermde parkeergarage voorzien van een moderne uitstraling, veilige routes en belijningen. ‘Wij hebben de werkzaamheden geheel conform het advies van Triflex uitgevoerd en deze zijn, op wat tegenvallende weersomstandigheden na, zeer voorspoedig verlopen. De samenwerking met Triflex, de gemeente Hengelo en parkeerbeheer waren goed te spreken over het eindresultaat’, aldus Berthil Blom (Blom Flooring Systems).

1/4
2/4
3/4
4/4
Casestudy
File