Renovatie parkeergarage Treehouse Utrecht

Onlangs werd een kantoorgebouw in Utrecht gerenoveerd. Als onderdeel van de grote renovatie van het kantoorgebouw werden ook de parkeergarage en de hellingbanen onder handen genomen. De vloerafwerkingen hiervan waren jaren geleden aangebracht en waren vanuit technisch oogpunt toe aan een renovatiebeurt. En niet zomaar een renovatie; maar eentje met een bijzonder ontwerp. De producten van Triflex werden hierbij gebruikt!
Locatie
Utrecht
Oplevering
Eind 2022
Segment
Parkeren
Applicateur
Blom Flooring Systems

De uitdaging

De nieuwe naam van het kantoorgebouw is Treehouse. Het hele pand straalt deze naam ook uit. In het pand zijn namelijk veel bomen te vinden en de vloer is af afgewerkt met een patroon van stamdoorsnedes. De opdrachtgever wilde deze uitstraling doorzetten in de parkeergarage. Het patroon van de stamdoorsnede moest worden verwerkt op de vloer van de parkeergarage. 

Het resultaat
1/4
Het resultaat
2/4
Het resultaat
3/4
Het kantoorgebouw van binnen
4/4

De oplossing

Het Triflex CPS-C+ systeem en het Triflex DeckFloor systeem variant 3, boden de oplossing bij deze renovatie. Het Triflex CPS-C+ systeem werd gebruikt voor de binnenruimtes van de parkeergarage. Dit systeem is een antislipsysteem voor parkeervloeren dat is ontwikkeld volgens de meest recente inzichten in kleur- en lichtontwerp. Het Triflex DeckFloor systeem werd gebruikt voor de hellingbaan. Hellingbanen worden zwaar op de proef gesteld bij op- en neergaand gebruik door de tractie van de auto’s die eroverheen rijden. Het Triflex DeckFloor systeem biedt een goede afdichting, waarbij er aandacht is voor de zwakke plekken bij de overgang van hellingbaan naar het vloerveld. Door middel van deze systemen kon de gewenste uitstraling worden gecreëerd en gaat de parkeergarage weer jarenlang mee. 

Het proces

Allereerst heeft Triflex hechttesten gedaan bij de bestaande afwerking, om te beoordelen of de systemen overlaagd konden worden. De resultaten van de testen waren goed, dus de klus kon worden uitgevoerd. Ditt officemakers heeft samen met erkend Triflex applicateur Blom Flooring Systems het digitale ontwerp van de stamdoorsnede gemaatvoerd. Vervolgens heeft Blom Flooring Systems de Triflex systemen aangebracht, met daarop ook het patroon door middel van verschillende Triflex finshproducten. 

Het resultaat

Het resultaat mag er zeker zijn: een strak gerenoveerde parkeergarage met een bijzonder ontwerp op de vloer, geheel in lijn met de uitstraling binnen in het kantoorgebouw.