RAI Amsterdam, het Elicium Centre

Een snelle doorlooptijd, van groot belang voor een congrescentrum
Meer weten?

RAI Amsterdam, het Elicium Centre

Al voordat werd gestart met de bouw van het Elicium, waren in de parkeergarage reeds lekkages aanwezig. Ondanks diverse reparaties een aanhoudend probleem. Triflex was in eerste instantie aangetrokken als adviserende partij met betrekking tot de details. Na overleg met de betrokken partijen werd door Triflex ook advies uitgebracht over de dekdelen en hiermee het totale project.
Locatie
Amsterdam
Oplevering
zomer 2015
Segment
Daken en dakdetails
Applicateur
Multi Protect Nederland

Projectomschrijving

In 2009 werd RAI Elicium feestelijk geopend. Een kroon op een periode van hard werken met als resultaat een schitterend nieuw gebouw waar heel Amsterdam trots op kan zijn. Een futuristische eyecatcher voor congressen, vergaderen en ook kleinschalige bijeenkomsten.

Bij de bouw van het Elicium kwamen oud en nieuw samen. Het Elicium werd gecombineerd met de reeds aanwezige parkeergarage. Dit door de parkeergarage te voorzien van een grote uitsparing waar het nieuwe Elicium als het ware in werd afgezakt.

Dit betekent een hoop verantwoordelijkheid voor de aangebrachte aansluitingen. Deze bleken na verloop van tijd onvoldoende en vertoonden lekkages. Ook voordat werd gestart met de bouw van het Elicium, waren in de parkeergarage reeds lekkages aanwezig. Ondanks diverse reparaties een aanhoudend probleem.

Triflex was in eerste instantie aangetrokken als adviserende partij met betrekking tot de details. Na overleg met de betrokken partijen werd door Triflex ook advies uitgebracht over de dekdelen en hiermee het totale project. Triflex adviseerde in fases te werken met het Triflex ProTect systeem, en voor de detailaansluitingen gebruik te maken van Triflex ProDetail.

De bovenlaag inclusief asfalt en klinkers werd verwijderd en de bestaande onderconstructie werd gestraald en gefreesd. In slechts drie dagen tijd werd 800 m2 Triflex aangebracht. Triflex ProTect op het parkeerdek en met Triflex ProDetail werden details afgewerkt.

Door de intensieve samenwerking tussen alle partijen en de genomen voorzorgsmaatregelen hebben de RAI en haar evenementen geen hinder ondervonden. Zo werd onder andere gebruik gemaakt van een grote tent zodat doorgewerkt kon worden. Een snelle doorlooptijd, van groot belang voor een congrescentrum!

Afgelopen zomer werd de eerste fase opgeleverd. Vanaf 2016 wordt gestart met de volgende fases.

Casestudy
File

Gerelateerde referenties