05.03.2019

Even voorstellen: Lisanne en Manon

Na 3,5 jaar studeren breekt er voor de meeste studenten een belangrijk moment aan: afstuderen. Zo ook voor Lisanne en Manon. Zij versterken inmiddels al een aantal weken de marketingafdeling van Triflex. Benieuwd wie ze zijn en wat ze exact gaan doen bij Triflex? Ze stellen zich graag even voor...

Manon en Lisanne

Lisanne Heijmink

Mijn naam is Lisanne, 21 jaar en ik woon nu ruim een jaar in een studentenhuis in Zwolle. Voor de laatste fase van mijn studie Communicatie zocht ik een bedrijf met een andere doelgroep dan “de gewone consument” en waar ik met een strategisch vraagstuk aan de slag kon. Toen een docent mij tipte over de vacature bij Triflex was ik gelijk enthousiast en na mijn gesprek met Frank en Marit, zij ook!  

Voor Triflex ga ik de komende weken een strategisch online communicatieplan schrijven. Hierbij breng ik eerst de huidige online omgeving in kaart en ga ik diepte-interviews houden met klanten. Uiteindelijk komt hier een adviesrapport uit, die ik ook gelijk mag gaan implementeren en monitoren. Super interessant! 


Manon Ophoff

Ik ben Manon, 24 jaar, woon in Raalte en ik volg de studie Bedrijfskunde aan hogeschool Windesheim. Om de laatste fase van mijn studie af te ronden zocht ik een opdracht op het gebied van marketing. Na diverse gesprekken met verschillende bedrijven, koos ik uiteindelijk voor Triflex. Nergens waren mijn gesprekken zo leuk geweest als bij hen. Ik proefde een no-nonsens sfeer waar iedereen voor elkaar klaarstaat. Dat sprak mij heel erg aan! 

In totaal ga ik twintig weken lang onderzoek doen naar de VvE’s/VvE-beheerders markt. De focus van mijn onderzoek ligt op het marktsegment ‘woningbouw’. Aan de hand van een interne en externe analyse zullen sterktes en zwaktes naar voren komen, die ik vervolgens omzet naar strategische opties. Op basis van deze opties schrijf ik een implementatieplan die ik uiteindelijk zelf ook zal implementeren. Ik maak dus alle aspecten van mijn opdracht mee!


Hoe is de eerste maand bevallen?

Lisanne: Heel leuk! Wat me opvalt is dat het team zo dynamisch is. Op maandag is het echt een stuk drukker op kantoor, maar je kunt er nog steeds gefocust werken. Ook is het kantoor heel open. Veel muren zijn van glas en je kunt heel gemakkelijk bij een collega langslopen om wat te vragen. Daarnaast word ik ook betrokken bij de dingen waar Triflex mee bezig is. Zo mocht ik in mijn eerste week gelijk mee naar het BouwOntbijt en de BouwBeurs. Ik kijk ernaar uit om de komende periode interessante inzichten te ontdekken en met een plan te komen waar Triflex ook echt wat aan heeft. Ik houd van resultaat zien, dus het feit dat ik mijn advies ook gelijk mag gaan implementeren vind ik heel tof!

Manon: Ik vond de eerste weken ook erg leuk! Ik begon op maandag, dus mijn eerste dag was erg druk, aangezien ook de hele salesafdeling op maandag aanwezig is. Dat was natuurlijk wel een mooi moment om ook direct alle collega’s te leren kennen! Ik kijk in deze fase van mijn onderzoek uit naar het interviewen van verschillende VvE-beheerders, zodat ik meer inzicht kan krijgen in hoe het er bij een VvE-beheerder nou exact aan toe gaat. Ook kijk ik uit naar het implementeren van het uiteindelijke plan. Dan kan ik zelf echt aan de slag met datgene wat ik geproduceerd heb!

Afstuderen bij Triflex

Lisanne en Manon zullen t/m juni 2019 het marketingteam van Triflex versterken. Ook afstuderen of stagelopen bij Triflex? Neem dan contact op met Marit ten Broeke via 038 460 2050 of mail naar vacature@triflex.nl.

Gerelateerd nieuws