07.10.2021

5 x oplossingen voor waterzuiveringsinstallaties

Door mechanische, thermische en chemische belastingen worden onderdelen van een waterzuiveringsinstallatie hevig op de proef gesteld en kunnen er uiteindelijk diverse problemen ontstaan. Maar waar liggen de oorzaken van de problemen en welke oplossingen biedt Triflex hiervoor? Wij lichten dit uit in onderstaande referentieprojecten.
 

Bufferbakken RWZI Garmerwolde
Op RWZI Garmerwolde wordt afvalwater gezuiverd. De bufferbakken op deze rioolslibverwerking waren hoognodig aan renovatie toe. De dekvloer vertoonde scheuren, gaten en kwam los van de betonnen ondergrond. De vloeren zijn nu voorzien van een duurzame, stevige en gladde ondergrond, zodat de bufferbakken eenvoudig geleegd kunnen worden.

Dak slibvergistingstank RWZI Olburgen
De zuiveringsinstallatie op RWZI Olburgen bestaat uit twee geïsoleerde stalen tanks. De huidige dakbedekking van deze twee tanks had op diverse plaatsen te maken met hevige lekkages. Het bovendek en de tanks zijn duurzaam waterdicht gemaakt en weer volledig beschermd voor de komende jaren.

Kelder Rioolgemaal Delfland
Rioolgemaal Delfland heeft een grondige renovatie ondergaan. De pompen waren aan vervanging toe wegens regelmatige verstopping en het beton van het gebouw was flink getroffen door zwavelzuuraantasting. De coating die in het verleden werd toegepast, was erg hard en daardoor ook heel star. Dit maakte de coating gevoeliger voor scheuringen bij botsingen met rioolvreemde objecten in vergelijking met een 1-component coating. De keuze is gemaakt om Triflex’ universeel toepasbaar product toe te passen, dat in hoge mate resistent is voor waterstofsulfide (H2S) en zwavelzuur (H2SO4). Het systeem is een betrouwbare waterdichting voor betonnen ondergronden in vochtige ruimtes.

Vloeren RWZI Sloten
In Sloten bevindt zich sinds 1977 een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). De RWZI zorgt ervoor dat het via het riool afgevoerde stedelijk afvalwater wordt gezuiverd. Tijdens de inspectie werden er verschillende onvolkomenheden geconstateerd, die ervoor zorgden dat de voorziening niet meer voldeed aan de gestelde eisen volgens AS SIKB 6700. De vloer had een verhoogde risico tot bodemverontreiniging, waardoor er snel een passende oplossing moest komen. Er is uiteindelijk gekozen voor een meerlaags systeem dat voor een gegarandeerd waterdichte afwerking zorgt en het gehele oppervlak betrouwbaar en duurzaam beschermd. Ook is het bestendig tegen chemicaliën, diverse weersinvloeden en is het mechanisch belastbaar. De vloer van de rioolwaterzuiveringsinstallatie voldoet weer aan de gestelde eisen conform AS SIKB 6700 en is tevens weer voor jaren beschermd.

Omloopranden nabezinktank Ruimerbrug
De wielen van de Ruimerbrug rijden over de omloopranden van de tank. Door de drukbelasting van de wielen en door weersinvloeden begon de slijtlaag van de omloopranden langzaam af te brokkelen. De ruimerbrug kon zich hierdoor niet naar behoren voortbewegen op de looprand. De wielen kunnen vastlopen waardoor de ruimerbrug stil komt te staan en slib onvoldoende wordt afgevoerd naar het centrale punt midden in de tank. Hierdoor spoelt meer slib met het effluent mee en neemt de kwaliteit af. Het gevolg: het rendement van de tank neemt af, doordat het proces zijn optimum niet haalt. Over de totale omtrek van 38 meter is een baan van 0,2 meter voorzien van een Triflex slijtlaag op basis van PMMA. De werkzaamheden zijn overdag in gedeelten uitgevoerd zodat de tank ‘s avonds kon draaien. De rand van de nabezinktank gaat weer voor jaren mee en doet zijn werk uitstekend.

Benieuwd naar onze oplossingen voor de industrie of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN