Waterzuivering en zuiveringsproces

Afvalwaterzuivering levert een belangrijke bijdrage aan onze volksgezondheid. Gezamenlijk produceren we heel veel water. Dit water gebruiken wij o.a om van te drinken, mee te koken en het toilet mee door te spoelen. Zuiveringsinstallaties reinigen het water dat huishoudens en bedrijven lozen op het leidingennet, welke uiteindelijk via de rioleringsbuizen en persleidingen in de zuiveringsinstallatie terecht komen. Triflex heeft diverse oplossingen om het zuiveringsproces te optimaliseren.

Biologische zuivering

Een van de onderdelen in het totale zuiveringsproces is de beluchtingstank. Doordat er lucht door het afvalwater wordt geblazen, komt er veel zuurstof in het water. Die zuurstof is essentieel voor bacteriën die het vervuilde water schoonmaken. Wij bieden diverse oplossingen om dit zuiveringsproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan hoogwaardige systemen voor het afdichten van dilataties, het beschermen en renoveren van beton- en vloeren en het antislip maken van bordessen.

Omlooprand nabezinktank AWZI met triflex

Nabezinktank

Na de biologische reiniging komt het water terecht in de nabezinktank. In deze draaiende tank wordt het gezuiverde water van het actieve slib gescheiden. Door drukbelasting van de wielen in de tank en door weersinvloeden kan de slijtlaag van de omloopbranden langzaam af gaan brokkelen. Hierdoor kunnen de wielen vastlopen waardoor slib onvoldoende wordt afgevoerd en de kwaliteit van de zuivering afneemt. Om zulke situaties te voorkomen of te verhelpen bieden wij een breed scala aan oplossingen. Denk hierbij aan systemen voor het afdichten van dilataties, het beschermen en renoveren van beton en het antislip maken van bordessen.

Casestudy nabezinktank AWZI Ruimerbrug

Door de drukbelasting van de wielen en door weersinvloeden begon de slijtlaag van de omloopranden van de nabezinktank van AWZI Ruimerbrug langzaam af te brokkelen. De ruimerbrug kon zich hierdoor niet naar behoren voortbewegen op de looprand. Belangrijke eisen voor de oplossing waren een lange levensduur van de beschermende maatregel, een snelle applicatie en korte uithardingstijd. Over de totale omtrek van 38 meter is daarom een baan van 0,2 meter voorzien van een Triflex slijtlaag op basis van PMMA. De werkzaamheden zijn overdag in gedeelten uitgevoerd zodat de tank ‘s avonds kon draaien.

nabezinktank AWZI
Lees meer

Meer weten over onze oplossingen voor waterzuiveringsinstallaties of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op