31.10.2017

Kelder rioolgemaal Delfland voorzien van innovatieve Triflex SmartTec

Het rioolgemaal Delft heeft een grondige renovatie ondergaan. Om rioolverstoppingen te voorkomen, en de levensduur van het rioolgemaal van Delft te verlengen, heeft Hoogheemraadschap Delfland diverse verbeteringen doorgevoerd in de ontvangstkelder van het gemaal. De pompen waren aan vervanging toe wegens regelmatige verstopping. Maar belangrijker, het beton van het gebouw was flink aangetast door rioolgassen. Applicateur BP Management bracht daarom een innovatieve 1-component coating aan; Triflex SmartTec. Triflex SmartTec is verspuitbaar op een vochtige minerale ondergrond en is chemisch resistent, ideaal geschikt voor deze toepassing dus.

applicateur aan het werk

Volledig beschermd tegen zwavelzuur met Triflex SmartTec

In het gemaal komen rioolwaterstromen van Delft, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Delfgauw en Schipluiden samen. Het rioolwater legt dus een lange weg af. Dat zorgt voor rotting van het rioolwater en daardoor voor veel rioolgassen. Dat resulteert in zwavelzuur dat beton en ijzer kan wegvreten. De gehele constructie van de riolering en het gemaal verzwakt hierdoor. Bij de renovatie is een nieuwe betonlaag aangebracht die is afgewerkt met Triflex SmartTec. De Triflex SmartTec coating zorgt ervoor zorgen dat aantasting door rioolgassen niet meer plaatsvindt.

1-Component, verspuitbaar op vochtige ondergronden en chemisch resistent

De coating die in het verleden werd toegepast is volgens het hoogheemraadschap erg hard, maar daardoor ook star. Dat maakte de coating gevoeliger voor scheuringen bij botsingen met rioolvreemde objecten in vergelijking met een 1-component coating. Triflex SmartTec  is in hoge mate resistent voor waterstofsulfide (H2S) en zwavelzuur (H2SO4), chemische stoffen die in de kelder vrij spel hebben. We hebben voor de applicatie diverse hechtproeven uitgevoerd. Uiteindelijk is Triflex SmartTec door middel van spuitapplicatie aangebracht op een vochtige ondergrond.

Bekijk hier foto's van de renovatie van het rioolgemaal

Meer weten?

Wilt u meer weten over de toepassingen van Triflex SmartTec? Of wilt u advies of informatie over andere producten van Triflex? Neem uiteraard gerust contact met ons op via telefoonnummer: +31 (0)38 460 20 50 of via: info@triflex.nl.