09.09.2019

Vloer RWZI Sloten weer als nieuw

In Sloten bevindt zich sinds 1977 een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). De RWZI zorgt ervoor dat het via het rioolafgevoerde stedelijk afvalwater wordt gezuiverd. Jaarlijks moeten rioolwaterzuiveringsinstallaties gecontroleerd worden om te kijken of alle voorzieningen voldoen aan de gestelde eisen.

Triflex, RWZI Sloten resultaat vloer
1/3
Triflex, RWZI Sloten resultaat vloer
2/3
Triflex, RWZI Sloten resultaat vloer
3/3

De uitdaging

Aan de hand van het protocol 6701, dat wordt toegepast op visueel te inspecteren bodembeschermende voorzieningen, verrichte Triflex applicateur Tissink Specialistische Afdichtingen (TSA) in samenwerking met Wetterskip Fryslân een visuele inspectie. Tijdens de inspectie constateerde zij verschillende onvolkomenheden, die ervoor zorgden dat de voorziening niet meer voldeed aan de gestelde eisen volgens AS SIKB 6700. De vloer had een verhoogde risico tot bodemverontreiniging, waardoor er snel een passende oplossing moest komen.

De oplossing

Bij het bedenken van een passende oplossing diende TSA rekening te houden met de chemische en mechanische belasting die op de vloer plaatsvindt. Er is uiteindelijk gekozen om het Triflex BFS systeem toe te passen. Dit meerlaags systeem op basis van PMMA zorgt voor een gegarandeerd waterdichte afwerking en beschermt het gehele oppervlak betrouwbaar en duurzaam. Ook is het bestendig tegen chemicaliën, diverse weersinvloeden en is het mechanisch belastbaar. Om ervoor te zorgen dat de voorziening veilig te betreden is en gebruikers niet uitglijden, is er een steenlaag aangebracht.

Voor de rand- en putaansluitingen is er gekozen voor het Triflex ProDetail systeem, een flexibel gewapend membraan dat tevens duurzaam en onderhoudsarm is. De flexibiliteit van Triflex ProDetail kent een hoog scheuroverbruggend vermogen en biedt juist rondom deze details zekerheid en garanties voor de komende jaren. Tot slot is de vloer van de vloeistofdichte voorziening afgewerkt in een lichtgrijze kleur.

Het resultaat

Door de zeer snelle uitharding van de toegepaste systemen is de overlast tot een minimum beperkt gebleven. Na de herstelwerkzaamheden voldoet de vloer van de rioolwaterzuiveringsinstallatie weer aan de gestelde eisen conform AS SIKB 6700 en is het tevens weer voor jaren beschermd!

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder!