01.03.2021

5 x renovatie, transformatie en herbestemming

Renovatie en restauratie zijn bekende termen. De termen herbestemming en transformatie zingen steeds vaker rond. In alle gevallen moet er rekening gehouden worden met het feit dat een gebouw zo lang mogelijk moet worden gebruikt en geëxploiteerd. De bouwopgave wordt in de toekomst steeds gecompliceerder. Waar de ruimte nu al beperkt is, zal de noodzaak tot meervoudig grondgebruik alleen maar toenemen. Wij tonen u graag 5 geslaagde renovatie-, transformatie- en herbestemmingsprojecten. 

1. De Brug in Rotterdam
Dit transparante bruggebouw van staal en glas is een spectaculair voorbeeld van prefabbouw. Het hoofdkantoor van Unilever werd boven op de bestaande fabriek geprojecteerd. Het markante gebouw is een ontwerp van JHK Architecten. Een prachtig voorbeeld van effectief met de beschikbare ruimte omgaan.

2. Het Veemgebouw op Strijp-S in Eindhoven
In 1942 opgeleverd als opslagmagazijn voor de producten van Philips. Ruim zeven decennia later bevindt zich op de begane grond Vershal Het Veem en is het monument voor een groot deel omgebouwd tot een parkeergebouw. Het Veemgebouw kenmerkt zich door een robuuste, solide bouw met grote kolommen. Die kolommen, in groten getale aanwezig, bepaalden grotendeels de inrichting van de garage. 

3. Flatgebouw Nirwana in Den Haag
Het zeven verdiepingen hoge flatgebouw Nirwana werd in 1930 gebouwd in Den Haag. Het staat bekend als de allereerste flat van Nederland en heeft een volledig betonnen constructie, omdat dat een goedkope en snelle bouw mogelijk maakt. Het monument is gebouwd in de typische jaren dertig stijl met een kenmerkende entree met granieten vloer. De ingang, de trap en het bordes zijn in de oorspronkelijke stijl gerestaureerd. Het eindresultaat is prachtig!  

 

4. Timmerfabriek in Schiedam
De transformatie van dit industriële pand naar een hoogwaardige kantooromgeving werd een succes dankzij integrale benadering en nauwe samenwerking. Het gebouw is ontworpen door JHK Architecten en is een afwisseling van open en gesloten kantoorruimten, vergader- en overlegplekken en een centrale ontmoetingsruimte.

5. Fenixloods in Rotterdam
Een uniek en historisch bouwwerk in Rotterdam. Wonen aan het water met een prachtig uitzicht, in en op een voormalige havenloods, klinkt als muziek in de oren. De stijlvolle lofts zijn een ontwikkeling van Heijmans.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN