?

Renovatie Fort Prins Frederik

Na de Eerste Wereldoorlog verloor Fort Prins Frederik, onderdeel van Stelling van het Hollandsch Diep en het Volkerak, zijn strategische betekenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het fort door de Duitse bezetters gebruikt als uitzichtpost en als gevangenis. Inmiddels is het bouwwerk eigendom van de gemeente Goeree-Overflakkee.
Oplevering
Zomer 2022
Segment
Daken en Dakdetails
Applicateur
Tissink Specialistische Afdichtingen

De uitdaging

De gemeente had als wens om Fort Prins Frederik te restaureren en er opnieuw een cultuurhistorische attractie van te maken, zowel voor de bewoners als voor toeristen. De gemeente vertelt: ‘Het verhaal van het fort verdient het om verteld én beleefd te worden, zonder de rijkdom van het groen, de rust én de recreatieve waarde uit het oog te verliezen.’ (Gemeente Goeree-Overflakkee, z.d.).

Een belangrijk onderdeel van de restauratie was het afdichten van het dak. Met Triflex werden de details, randen en vlakken aangepakt. Deze afdichting moest het onderliggende beton goed beschermen.

Fort Prins Frederik
Fort Prins Frederik
1/3
Het resultaat
Het resultaat
2/3
Het resultaat
Het resultaat
3/3

De oplossing

De oplossing voor een duurzame, beschermende afdichting was zo’n 500 m2 Triflex!
Twee systemen werden er geadviseerd: Triflex ProDetail voor de afwerking van alle dakdetails en randen en Triflex ProTect voor de vlakken van het dak. Meer weten over deze systemen? Check ze op onze website of lees in de casestudy waarom er veel deze Triflex systemen gekozen is!

Het proces 

De hierboven beschreven Triflex systemen zijn deskundig aangebracht door applicateur Tissink Specialistische Afdichtingen.
Eerst is Fort Prins Frederik goed geïnspecteerd en zijn er enkele betonreparaties uitgevoerd. Vervolgens is er een primer aangebracht op het beton. De randen en details van het fort zijn duurzaam afgewerkt met Triflex ProDetail. Vervolgens zijn alle vlakken afgewerkt met Triflex ProTect. Er traden geen complicaties op.

Het resultaat

Het resultaat van dit project is een goed beschermd fort met een passende uitstraling. Echter is dit slechts fase 3, fase 4 volgt nog. Dan wordt Fort Prins Frederik klaar gemaakt om als toeristische, cultuurhistorische attractie te functioneren! Het gewenste resultaat is behaald, de opdrachtgever en architect zijn tevreden.