Galerijen Bezettingslaan en Laan van de Vrede

Succesvolle renovatie in winterperiode en overlast tot minimum beperkt gebleven.
Meer weten?

Galerijen Bezettingslaan en Laan van de Vrede

Balkons zijn bij mooi weer veel gebruikte buitenruimten. De prefab balkons en galerijen van vier galerijflats aan de Bezettingslaan en Laan van de Vrede waren daarom toe aan renovatie. De bestaande coating was aan het einde van de levensduur en er waren lekkages ter plaatse van de gekitte dilataties.
Locatie
Groningen
Oplevering
april 2014
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
NBK Oost, Blom Flooring Systems

Projectomschrijving

Balkons geven een belangrijke toegevoegde waarde aan een woning en zijn bij mooi weer veel gebruikte buitenruimten. De prefab balkons en galerijen van vier galerijflats aan de Bezettingslaan en Laan van de Vrede in de wijk Corpus den Hoorn in Groningen waren daarom toe aan renovatie. De bestaande coating was aan het einde van de levensduur en er waren lekkages ter plaatse van de gekitte dilataties.

Boekema Vastgoedonderhoud was in opdracht van Woningstichting Patrimonium verantwoordelijk voor het schilderwerk. Voor de renovatie van de vloeren van de balkons en galerijen zijn zij op zoek gegaan naar een passende oplossing. Het eisenpakket bestond namelijk uit een duurzame afwerking met voldoende antislip op

de balkons en galerijen. Daarnaast moest het ook mogelijk zijn om de werkzaamheden in de winter uit te voeren en moesten de bewoners zo min mogelijk hinder ondervinden van de renovatiewerkzaamheden. Doordat de vloeibare systemen van Triflex een korte uithardingstijd hebben en ook bij lage temperaturen verwerkbaar zijn, is er kozen voor het 3-laagse BAS- systeem van Triflex.

De werkzaamheden zijn met succes uitgevoerd in de winterperiode en het vroege voorjaar. Alle dilataties en randaansluiting zijn voorzien van een membraan zodat de lekkageproblemen tot het verleden behoren. En naar grote tevredenheid van de bewoners is de overlast beperkt gebleven.

Gerelateerde referenties