09.03.2021

Vastgoed verduurzamen met houtbouw

Bouwen met hout is de oudste bouwmethode ter wereld en tot op heden nog steeds zeer innovatief. De komende jaren zal deze manier van bouwen ook in Nederland niet meer weg te denken zijn en bij steeds meer vastgoedontwikkelingen centraal gaan staan. Hout draagt bij aan het toekomstbestendig en energiezuinig maken van gebouwen en constructies én werkt mee aan een gezond leefklimaat. Naast duurzaamheid geeft hout een sfeervolle, warme en natuurlijke uitstraling.

1/3
2/3
3/3

Een bijkomend voordeel is dat houtbouw een dempende werking heeft tegen elektrisch apparatuur en sterke stralingen om ons heen. Door massieve, dikke houten wanden en daken te bouwen kan de straling tot wel 95% worden tegengehouden. Daarnaast kan een houten draagconstructie (houtskeletbouw) gebruikt worden om wind- en waterdicht te bouwen. Bovendien is bouwen met hout zeer efficiënt. Er zijn ontelbaar veel toepassingen mogelijk, doordat het hout relatief licht, flexibel en makkelijker bewerkbaar is. 

Oplossingen voor diverse oppervlakken
Triflex biedt duurzame afdichtingen voor diverse houten oppervlakken. Te denken aan balkons, galerijen, vlonders, bruggen én daken. Speciaal voor houten vlonders en dekken, biedt Triflex een coating die door een zorgvuldige opbouw van het systeem zijn slijtvastheid en antislip waarborgt. Doordat de vloeibare hars wordt ingestrooid maakt het slippen en gladheid vrijwel onmogelijk. Vanwege de slijtvastheid en stroefheid wordt dit systeem ook toegepast in situaties met onder andere (fiets)verkeer, op (metro)perrons en op bruggen. Er is volop keuze uit diverse kleuren en korrelgroottes. De optimale keuze is afhankelijk van de verwachte vervuiling, de gewenste kleur en de benodigde stroefheid van het oppervlak.

Waterdicht bouwen
Triflex levert een bijdrage aan het waterdicht bouwen van houten constructies. De producten hebben een zeer goede hechting op hout en kunnen daarmee gemakkelijk lastige details volledig waterdicht maken. Ook kan Triflex’ gewapende membraan (geperforeerd vlies in de kunstharsen) eventuele werking in de houten ondergrond opvangen, waardoor de waterdichting gegarandeerd wordt en er geen water en andere (vloei)stoffen bij het hout kunnen komen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden die Triflex biedt voor houtbouw of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN