?
29.01.2020

Vloeren boezemgemaal Duurswold weer voor jaren beschermd

Sinds 2000 zorgt waterschap Hunze en Aa’s voor veilige zeedijken en boezemkaden, voldoende schoon oppervlaktewater en voor toegankelijke vaarwegen in Oost-Groningen en Noordoost-Drenthe. Zo beheren ze onder ander het boezemgemaal Duurswold in Farmsum. Hier bleek echter de vloer en slijtlaag nodig aan vervanging toe te zijn.

Vloeren van boezemgemaal in duurswold door Triflex
1/1

Duurzame en veilige systemen

De bestaande vloer van het boezemgemaal Duurswold kwam omhoog en liet los. Hierdoor was de betonnen constructievloer niet meer beschermd tegen weersinvloeden. Gevolg: een onveilige situatie waar nodig aan gewerkt moest worden. Applicateur Tissink Specialistische Afdichtingen BV (TSA) - vaste onderhoudspartij voor enkelvoudige opdrachten bij Waterschap Hunze & Aa’s - nam het project onder handen en ging aan de slag met de producten van Triflex.

De renovatie diende aan een aantal voorwaarden te voldoen: een duurzame samenstelling welke zorgt voor veiligheid, bescherming tegen weersinvloeden en een vernieuwde uitstraling. Triflex BV ging samen met de betrokken partij om tafel. Na diverse opties overwogen te hebben is er gekozen voor Triflex Cryl Level 215, Triflex Cryl RS 240 en de systemen Triflex BFS en Triflex ProDetail. Deze systemen zijn hoogwaardig en voldoen aan alle bovengenoemde voorwaarden.

Zorgvuldig aan de slag

TSA kon aan de slag met het aanbrengen van de systemen. Belangrijk was dat er geen oude delen of productresten in het water zouden komen. Om de werkomstandigheden te verbeteren werd er dus zo zorgvuldig mogelijk gewerkt. Applicateur Aron Tissink (TSA) ontdekte al snel iets ongewoons op: 'We hadden te maken met een historisch gebouw. De kogelgaten uit de Tweede Wereldoorlog zaten nog in de muren. Dit was erg indrukwekkend om te zien.'

Eerst werd de oude deklaag verwijderd en daaropvolgend de loszittende delen van de cement dekvloer. Het verwijderen van de laag ging helaas niet geheel zonder complicaties. 'Veel stukken bleven stevig vast zitten en kwamen maar moeilijk los. Dat het proces wat moeizamer ging, is gelukkig niet ten kosten gegaan van het resultaat', vertelt Tissink.

Met Triflex Cryl Level 215 & Triflex Cryl RS 240 werd de vloer gerepareerd. Deze systemen harden snel uit en worden gebruikt voor reparaties van beton- en cementconstructies. Daarna werden de scheuren en voegen voorzien van de volledig gewapende Triflex ProDetail afdichting. Dit afdichtingssysteem kan elke technische uitdaging aan. Het is een hoogwaardig, vloeibaar en scheuroverbruggend systeem dat elk detail duurzaam omsluit als een tweede huid. Tot slot werd het Triflex BFS systeem aangebracht. Dit systeem zorgt voor een gegarandeerd waterdichte afwerking. Het gietvloersysteem beschermt het gehele oppervlak betrouwbaar en duurzaam. Ideaal is daarnaast dat ook bij lage temperaturen de uithardingstijd minimaal is, waardoor het mogelijk is om het systeem vrijwel het hele jaar aan te brengen.

Resultaat

Er is volledig aan de wensen van de opdrachtgever voldaan. Door de frisse uitstraling ziet de vloer er weer zo goed als nieuw uit, is het beschermd tegen weersinvloeden en is de levensduur aanzienlijk verlengd door de juiste applicatie en de duurzame producten van Triflex.

Meer weten? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.