ICONISCH ONTWERP VOOR ENTREEVLOER DE CORRIDOR

De entreevloer van de Corridor, gelegen tussen het winkelcentrum en de Hospitaalgarage in Almere Centrum, was toe aan een renovatie. De opdrachtgever wilde graag een nieuw en iconisch ontwerp, daar zorgde de Almeerse kunstenaar Kasper Jongejan voor. In de uitvoering werd gebruik gemaakt van Triflex.
Locatie
Almere centrum
Oplevering
Juli 2022
Segment
BTL - wandeldekken
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek

De uitdaging

De uitdaging zat hem tijdens dit project in het uitvoeren van specifieke ideeën van de kunstenaar, in combinatie met de technische aspecten. Daarnaast was er de wens om de renovatie zo snel mogelijk uit te voeren, zodat de Corridor niet lang gesloten zou blijven. De kwalitatief hoogwaardige producten en systemen van Triflex leenden zich hier uitstekend voor.

Het resultaat
Het resultaat
1/3
Het resultaat
Het resultaat
2/3
Corridor vooraf
Corridor vooraf
3/3

De oplossing

Het Triflex BFS systeem is een duurzaam gietvloersysteem dat de oplossing bood voor dit project. Het systeem zorgt voor een gegarandeerd waterdichte en naadloze afdichting. Het systeem is bestendig tegen mechanische belasting en weersinvloeden. Dit was voor dit project belangrijk, omdat de entreevloer buiten ligt. Ook kon het systeem snel aangebracht worden, hardt het snel uit en kan het gewenste ontwerp gerealiseerd worden.

De oude afwerking kon blijven liggen doordat Triflex producten, ook na vele jaren, een homogene verbinding aangaan zodat het technisch gezien één robuust geheel wordt.

 

Het proces

In het voortraject hebben alle partijen, waaronder Triflex, bij elkaar gezeten om een plan te maken voor het realiseren van dit project. De oude afwerking van de vloer is gerealiseerd door Meekelenkamp Kunststof Techniek. Deze partij heeft veel ervaring met Triflex en complexe ontwerpen en was om deze redenen een geschikte applicateur voor dit project.


De oude afwerking is geschuurd, daar bovenop kwam het nieuwe Triflex BFS systeem. Dit is vakkundig aangebracht door de applicateur. Er traden geen complicaties op.

Het resultaat

Het project heeft geresulteerd in een entreevloer met een compleet andere uitstraling dan voorheen. Zowel de technische als de esthetische aspecten zijn vakkundig verwerkt. De vloer is goed beschermd en kan er weer jarenlang tegenaan. De opdrachtgever is tevreden over het eindresultaat.


Almere Centrum is een duurzaam kunstwerk rijker dat toegankelijk is voor iedereen!