Galerijen voorzien van lichtgewicht Triflex ophoogsysteem

De galerijen van een appartementencomplex in Elsloo hebben een opknapbeurt gehad! De oude tegels zijn vervangen door een mooi, strak, antislip Triflex systeem. De galerijen zijn weer gebruiksvriendelijk voor de bewoners en de uitstraling heeft ook een enorme upgrade gekregen.
Locatie
Elsloo
Oplevering
Mei 2023
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Bovitec Bouwchemie

De uitdaging

De galerijen van het appartementencomplex, waren verouderd. De tegels die er waren gebruikt, waren verweerd en wiebelden bij het belopen ervan. Daarnaast waren de aanwezige dilataties in de oude situatie voorzien van een onbekende kitvulling en voldeden niet aan de waterdichtingseis. Bij deze naden trad er lekkage op. De wens van de opdrachtgever was dan ook om dit huidige systeem te vervangen door een nieuw, duurzaam, lichtgewicht en snel beloopbaar geïsoleerd ophoogsysteem, die langdurige bescherming biedt tegen weersinvloeden van buitenaf. Daarnaast dienden alle details waterdicht geïntegreerd te worden in het nieuwe ophoogsysteem, zodat lekkageproblemen tot een verleden behoren. Daarnaast moesten de galerijen voldoende antislip bieden en moesten ze een esthetische verfraaiing geven. 

De oude situatie
1/3
Het resultaat
2/3
Het resultaat
3/3

De oplossing

Voor de galerijen bood het Triflex BIS systeem, variant 1, afgewerkt met het Triflex BTS-P kwartszand fijn systeem, de oplossing. Dit is een betrouwbare afdichting en biedt een goede isolatie, wat van belang is om niet alleen de constructie, maar ook de onderliggende ruimte te beschermen. Er zal geen lekkage meer plaats kunnen vinden en daarnaast is er gezorgd voor antislip en een esthetisch fraaie uitstraling. Zo kan aan alle wensen en eisen van de opdrachtgever worden voldaan. 

Het proces

Erkend Triflex applicateur Bovitec Bouwchemie heeft de klus uitgevoerd. Zij hebben de verschillende Triflex systemen netjes en vakkundig aangebracht. 

Het resultaat

Het resultaat voldoet aan alle wensen van de opdrachtgever. De bewoners van het appartementencomplex kunnen weer voor lange tijd genieten van hun opgehoogde galerijen.