Triflex BIS ophoog en isolatiesysteem

Isolatie is een belangrijk thema. Het vermindert energieverbruik, dempt omgevingsgeluid en verbetert het wooncomfort. Ook draagt het bij om een werk CO2-neutraal te maken. De afwerking van het Triflex ophoog- en isolatiesysteem is waterdicht, licht van gewicht en naadloos. Door middel van isolatiepanelen in verschillende diktes zijn hoogteverschillen eenvoudig te overbruggen. Bovendien beschermt het systeem de onderliggende constructie.

Voor uitkragende galerijvloeren heeft Triflex een effectieve oplossing. Dit lichtgewicht (ca. 40 kg per m²) ophoogsysteem dicht vloeren en alle details gemakkelijk, waterdicht en naadloos af. De drempelhoogte verdwijnt en de galerijvloeren blijven ook op de lange termijn grondig beschermd. Dit systeem wordt veel gebruikt in seniorenwoningen en woningen voor mensen met een beperking. In tegenstelling tot de meestal betongrijze ophoogsystemen is een scala aan kleurvariaties mogelijk door de toevoeging van het Triflex BTS-P systeem.

Voordelen

 • Zeer goede isolatie
 • Lastverdeling over het gehele oppervlak
 • Kan op alle ondergronden worden aangebracht
 • Mechanisch belastbaar
 • Minimale afwerking op de thermische isolatie
 • De dikte van het isolatiemateriaal is aan te passen
 • Geïntegreerd afschot
 • Brandvertragend
 • Licht in gewicht
 • Beperkte rookproductie bij brand
 • In combinatie met het Triflex BTS-P systeem
 • Door Triflex BTS-P S1 als afwerking te gebruiken is het volledige systeem vlamvertragend (Klasse Bfl-S1 volgens DIN EN 13501-1)

Varianten

Uniek is de projectontwerpservice van Triflex voor Triflex-isolatieprojecten. Aan de hand van de vereiste Rc. waarden of de drempelhoogte wordt de dikte van de isolatieplaat bepaald. Niet alleen om tegemoet te komen aan de gebouwvoorschriften, maar vooral aan de individuele wensen.

Triflex BIS ophoog en isolatiesysteem, variant 1

De oplossing voor een goede isolatie met dampremmende laag èn een betrouwbare afdichting met uitstraling.
Bekijk de technische details

Triflex BIS ophoog en isolatiesysteem, variant 2

Een betrouwbare afdichting en een goede isolatie met de gewenste uitstraling.
Bekijk de technische details

Afwerking

Een galerij of balkon bevindt zich soms op een uitstekend deel van het gebouw, als onderdeel van het dak. De isolatie heeft dan speciale aandacht nodig. Hetzelfde geldt voor inpandige balkons of loggia’s. De hoogwaardig isolerende systemen BIS en BTS-P dichten naadloos en waterdicht af, ook de details. Het werk wordt in combinatie met het Triflex BTS-P systeem tegelijk duurzaam beschermd. Bij problemen met waterafvoer kan een geïntegreerd afschot worden aangebracht.

Ga naar het Triflex BTS-P systeem

Xsample aanvragen

Wij bieden u de mogelijkheid om het gewenste systeem vooraf in het echt te kunnen bekijken. De verschillende lagen van het systeem worden voor u zichtbaar gemaakt op een formaat dat bij u door de brievenbus past. Vraag via de knop een Xsample aan.

Xsample aanvragen

Gerealiseerde oplossingen

Een selectie van onze referenties voor de woningbouw

Contact

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.