15.09.2020

Vernieuwde galerijvloer wooncomplex Schiedam

Aan de noordrand van Schiedam is een modern en verzorgd wooncomplex gevestigd, met een prachtig uitzicht over het groen en buurtwinkels op loopafstand. Echter, de galerijen van de flat waren sterk verouderd en nodig aan vervanging toe. 

1/3
2/3
3/3

Doordat de galerijvloeren niet genoeg hydrolysebestendig waren, ontstond er slijtage en onthechting van de bestaande coating. Aan applicateur Neston de opdracht om de renovatie te realiseren met de duurzame producten van Triflex.

Veiligheid voorop 
Uiteraard was de esthetiek niet de enige eis. De veiligheid van de bewoners en bezoekers stond namelijk op de eerste plaats. Om hieraan te voldoen was het nodig om de bestaande coating voor een nieuw duurzaam antislip systeem te vervangen, die tevens bestand was tegen langdurige waterbelasting. Er is gekozen voor een systeem waarbij veiligheid en esthetiek samenkomen. Deze duurzame afwerking is geheel hydrolysebestendig en de afdichting van dilataties is geïntegreerd. Door diverse keuzes aan instrooimateriaal, kon de aanblik volledig zelf bepaald worden.

Hydrolysebestendig en veilig beloopbaar
Tijdens het proces is er extra op gelet dat de bewoners nog gemakkelijk hun woning konden betreden. Neston begon met het brugvoegen en het verwijderen van de toplaag. Daarna herstelden zij de beschadigingen in de ondergrond. Tot slot is het Triflex-systeem zorgvuldig in drie lagen aangebracht. Het resultaat is een duurzaam antislip systeem met een moderne uitstraling. De galerij is weer veilig beloopbaar voor de bewoners en lekkages krijgen geen kans meer.  

 

Meer weten over onze oplossingen voor de woningbouw of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of via het contactformulier. We helpen u graag verder.

Vrijblijvend contact opnemen