04.03.2022

Parkeerplaatsen van Business Centre Le Rêve in een nieuw jasje!

De bestaande afwerking van de parkeervoorziening van Business Center Le Rêve in Utrecht was versleten en oogde zeer slordig. Hoog tijd voor een renovatie dus! Met de kwalitatief hoogwaardige producten en systemen van Triflex is de parkeervoorziening zowel technisch als esthetisch vernieuwd en kan deze weer jaren mee.

Parkeervloer Le Rêve
Parkeervloer Le Rêve
1/3
Parkeervloer Le Rêve
Parkeervloer Le Rêve
2/3
Parkeerplek elektrische auto's
Parkeerplek elektrische auto's
3/3

De uitdaging

De versleten en slordig ogende afwerking van de parkeervoorziening van Business Center Le Rêve in Utrecht, was niet meer representatief. Om deze reden werd er besloten om het complex te renoveren. De wens van de opdrachtgever was een duurzame, snel berijdbare, waterdichte en esthetische parkeervoorziening voor bezoekers. Daarnaast was het belangrijk dat de uitstraling en kwaliteit paste bij het ontwerp van het gebouw.

De oplossing

Er is gekozen om met Triflex’ producten en systemen aan de slag te gaan en de gewenste duurzame, snel berijdbare, waterdichte en esthetische parkeervoorziening op te leveren. Na het verwijderen van de oude afwerking is een R230 membraan geplaatst op de plaatnaden. Dit membraan dicht de plaatnaden naadloos af. Het product heeft een langere levensduur dan producten als kitachtige emulsies, die bij vergelijkbare projecten ook wel worden gebruikt. Vervolgens zijn deze randaansluitingen en de details van de voorziening ondoordringbaar afgedicht met Triflex ProDetail.

De parkeervloer is gerenoveerd met het duurzame en slijtvaste gietvloersysteem Triflex DeckFloor. Voor de ‘normale’ rijvlakken en parkeerplekken is variant 1 van het DeckFloor-systeem gebruikt, bij de hellingbanen is variant 3 toegepast. Er is voor deze systemen en producten gekozen, omdat zij de gewenste slijtvastheid in combinatie met een passende esthetische uitstraling opleveren.

Het proces

Erkend Triflex applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) heeft de gedateerde parkeervoorziening onder handen genomen met Triflex’ kwalitatief hoogwaardige producten en systemen. Deze applicateur heeft veel ervaring met Triflex en kun je zelfs specialist noemen op het gebied van parkeergarages. Het proces verliep voorspoedig. De parkeergarage was na de renovatie weer snel berijdbaar en er is uiteindelijk zowel een mooi technisch als esthetisch resultaat opgeleverd.

Het resultaat

Het resultaat van dit project mag er zijn! De ervaren applicateur MKT heeft de producten en systemen op een professionele manier aangebracht, waardoor de duurzaam beschermde vloeren waterdicht zijn en weer jaren meegaan. Iets dat opmerkelijk is, zijn de bijzonder gemarkeerde plekken voor elektrische voertuigen. Door deze toe te voegen, gaat de parkeervoorziening mee met de moderne tijd.

De parkeervoorziening is een mooie entree geworden dat past bij het Business Center, daarmee is een wens van de opdrachtgever vervuld"

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN