18.01.2018

Duurzaam (ver)bouwen met Triflex

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een gebouw dat zo lang mogelijk voldoet aan de woonbehoefte. Het is ook vooral een wijze van bouwen die goed is voor mens en milieu. Het betekent verantwoord omspringen met water, energie, grondstoffen, open ruimte en het groen.

Duurzaam verbouwen triflex

 

Energiebesparende mogelijkheden

Ten opzichte van nieuwbouw gebruiken bestaande panden relatief veel energie. Door over te gaan tot duurzaam (ver)bouwen, en het treffen van diverse energiebesparende maatregelen, valt er op dit gebied veel winst te behalen. Door relatief eenvoudige veranderingen kan de energetische kwaliteit aanmerkelijk omlaag worden gebracht. Bijvoorbeeld door thermische isolatie aan te brengen in gevels, daken en vloeren. Maar ook op balkons en galerijen kunnen maatregelen getroffen worden om transmissieverliezen via de schil van het gebouw omlaag te brengen om het energieverbruik te verminderen en de kosten te verlagen. De energiebesparende maatregelen zorgen er tevens voor dat de toekomstwaarde van het gebouw zal stijgen omdat het nu de concurrentie aan kan gaan met nieuwbouw.

Thermische isolatie

Thermische isolatie kunt u bijvoorbeeld aanbrengen middels het Triflex BIS systeem. Dit is een eenvoudig te plaatsen systeem dat een maximaal rendement garandeert, en bijdraagt bij aan de energetische kwaliteit van uw pand. Het Triflex BIS systeem isoleert niet alleen, het dicht ook alle details waterdicht en naadloos af. Hierdoor is niet alleen het onderliggende bouwdeel geïsoleerd, maar in combinatie met het Triflex BTS-P afdichtingssysteem, is het pand ook gegarandeerd duurzaam beschermd.

Triflex helpt duurzaamheidsdoelen te behalen

De systemen en producten van Triflex kenmerken zich door hoge kwaliteit en een lange levensduur. Wij bieden diverse oplossingen voor het energiezuiniger maken van uw gebouw, en helpen graag om eigenaren hun duurzaamheidsdoelen te realiseren. Triflex werkt zelf ook voortdurend aan verbeteringen op dit gebied. Het realiseren van steeds minder milieubelasting geldt niet alleen voor het productieproces, maar ook voor de levensduur van onze producten en systemen.  

Benieuwd naar onze duurzaamheidsinitiatieven en oplossingen voor een duurzame toekomst? Neem dan snel een kijkje op www.triflexsteps.nl! Dit is hét platform voor duurzame inspiratie. 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de energiebesparende mogelijkheden die Triflex biedt, of wilt u meer informatie over andere duurzame oplossingen van Triflex? Neem dan snel een kijkje op www.triflexsteps.nl! Dit is hét platform voor duurzame inspiratie. 

Triflex Steps