?
27.07.2021

Noorddammerbrug beschermd tegen indringing van water en chloriden

De Noorddammerbrug in Amstelveen geeft toegang naar het erf van de woning. Echter, was de slijtlaag van de brug sterk verouderd, vervuild en er waren scheuren zichtbaar in het oppervlak. Deze scheuren zorgden ervoor dat er water en onder andere strooi en dooizouten onder het systeem konden komen. Mede door deze inwatering werd de betonnen constructie van de brug aangetast en ontstond er betonschade. 

1/1

Deze inwatering zorgde er ook voor dat de slijtlaag verder kon onthechten. De wens van de opdrachtgever was een duurzame en berijdbare slijtlaag. Tevens was het belangrijk dat de afwerking ervoor zorgt dat de onderliggende betonnen constructie beschermd wordt tegen indringing van water en chloriden, die in het verleden nadelige gevolgen hebben gehad voor deze brug. 

Balm heeft het project nauwkeurig uitgevoerd met Triflex’ hoogwaardige producten. Er is gekozen voor een duurzaam en slijtvast gietvloersysteem met een grove instrooiing. Het beschermt de constructie en door de antislipwerking wordt de veiligheid van de gebruikers verhoogd. Bestaande scheuren in de ondergrond, opstanden en details zijn eerst ingewerkt met ons R230 membraan, die nu wegvalt in de slijtlaag. Vervolgens is de brug naar wens van de bewoners in een waterdichte antraciet finish afgewerkt. Hierdoor kleurt de brug mooi bij de achterliggende woning. Het resultaat mag er wezen! De bewoners kunnen weer voor vele jaren genieten van hun duurzaam afgewerkte brug en veilig hun erf betreden. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.