03.08.2021

Vloerrenovatie bordes Villa Dijkzigt

Het natuurhistorische Villa Dijkzigt is gesitueerd aan de Westzeedijk in Rotterdam en werd in 1852, in opdracht van de familie van Hoboken, gebouwd door architect J.F. Metzelaar. Een prachtig architectonisch monument, gebouwd in neoclassicistische stijl. Helaas ontstonden er na verloop van tijd hevige lekkages in de overliggende kelderruimte, afkomstig van het bovenliggend bordes. Een renovatie was dan ook hoognodig! 

De lekkage ontstond doordat er cementdekvloeren op de constructieve vloeren lagen, die niet voorzien waren van een goede afdichting. De museumeigenaar wilde daarom een volledig waterdichte en kwalitatieve vloer met een veilige antislip afwerking. Daarnaast vond de eigenaar van Gemeente Rotterdam het belangrijk dat de uitstraling van de vloer overeenkomt met de zandstenen die zich rondom het bordes bevinden. 

Naadloos en volledig gewapend
Erkend applicateur Betonbekleding mocht dit uitdagende project voor zijn rekening nemen. Er is gekozen voor een volledig gewapend, scheuroverbruggend en naadloos systeem, dat de levensduur verlengt en de vloer beschermt tegen beschadigingen en weersinvloeden. Schijnvoegen en constructieve dilataties worden met dit membraan naadloos in het geheel geïntegreerd. Als eerst zijn de cementdekvloeren verwijderd tot op de constructieve vloer. Vervolgens is de betonvloer diamant geschuurd, waarna het hoogwaardige Triflex-systeem werd aangebracht.

Het project is naar wens opgeleverd. De unieke uitstraling van het bordes is behouden gebleven en de vloer is door de juiste stroefheid weer veilig beloopbaar en volledig waterresistent door de ijzersterke en naadloze afdichting. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.